Vasi Volán: új buszjáratok, változó menetidők

Az elmúlt negyedévben jelentkező utazási igények miatt 2011. április 1-től több helyközi és távolsági autóbuszvonalon változtat a menetrenden a Vasi Volán Zrt.

Erős D. Zoltán

2010. december 12-én lépett életbe a Vasi Volán 2010-2011. évi hivatalos autóbusz menetrendje. Azóta több helyen jogos igény merült fel ennek módosítására.  A változtatásoknál a közlekedési társaság kiemelt figyelmet fordított az egyetemista, középiskolás és kollégista diákok, valamint a munkába járók utazásával kapcsolatos  észrevételekre. Ezekről egyeztettek az érintett önkormányzatokkal, a Regionális Közlekedésszervezési Irodákkal (RKI) és a szakminisztériummal.
 
Újdonság, hogy Szombathely és Zalaegerszeg között új járat indul délután a hetek utolsó iskolai előadási napján, valamint a hetek első iskolai előadási napját megelőző munkaszüneti napokon. A járatok csatlakozást biztosítanak a Pécsre, illetve az onnan érkezők számára. Szintén Szombathely és Zalaegerszeg között Körmend érintésével, ugyancsak a hetek utolsó iskolai előadási napján, valamint a hetek első iskolai előadási napját megelőző munkaszüneti napokon  délután egy falujáró buszt is indítanak.
 
A megye déli térségét érinti a Szentgotthárdról szabadnapokon Lentibe közelekdő új járat. Több új járat  is  indul  Püspökmolnári és Vasvár között. Munkanapokon délután Sárvár és Szombathely között is új járatpár közlekedik. Szombathelyről Vépre, s vissza szabadnapokon lesz új járat. Vasszécsenyből munkanapokon este bővül az eljutási lehetőség Szombathelyre.
 
Gersekarátról szabadnapokon délelőtt új járat közelekedik Katafára, s vissza, csatlakozási lehetőséget biztosítva a Körmendről érkező járatokon utazóknak. A hetek utolsó iskolai előadási napján Hegyhátszentjakabról délután indul új járat Körmendre, s onnan este megy vissza. A Körmendről Nemesrempehollósra munkaszüneti napokon reggel induló járat Egyházasrádócig közlekedik. Munkaszüneti napokon Nemesrempehollósról Körmendre közlekedő járat április 1-től  Egyházasrádócról indul. Egyházasrádócról munkaszüneti napokon reggel is lesz lehetőség Körmendre utazni, illetve még délelőtt visszatérni. A munkanapokon délután Alsóújlakról Kámba közlekedő autóbusz ezentúl Vasvárról indul. A Kámból Alsóújlakra közlekedő járat pedig ezután Vasvárig közlekedik.
 
A Vasi Volán lakossági, önkormányzati kérésre és szakmai felülvizsgálat alapján negyvenegy járat menetidejét   módosította.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!