Cselgáncs Eb: Ungvári arany-, Csernoviczki ezüstérmes

A 66 kg-os Ungvári Miklós arany-, a 48 kg-os Csernoviczki Éva pedig ezüstérmes lett az Isztambulban zajló olimpiai kvalifikációs cselgáncs Európa-bajnokság csütörtöki nyitónapján.

MTI

A 66 kg-ban korábban kétszer Eb-aranyérmes Ungvári a görög Georgesz Azoidisz, a lengyel Pawel Zagrodnik, a francia Pierre Duprat és az orosz Alim Gadanov elleni sikerrel jutott el a döntőig, ahol az azeri Tarjan Karimov ellen lépett tatamira, s a küzdelem csak a hosszabbításban dőlt el. A magyar versenyző nagyívű lábszárátforgatást mutatott be ellenfelén, és jukóval nyert.
   
Ungvári - aki aranyérme mellé 2500 eurót kapott - öccsének, Attilának ajánlotta érmét, akinek versenyengedélyét doppinggyanú miatt nemrég felfüggesztették.
   
"A testvéremért küzdöttem az egész Európa-bajnokságon. - mondta még mindig zihálva az MTI-nek. - Egy éremért jöttem ide, amelyet az öcsémnek akartam ajánlani, aki nem lehetett itt, és aki szerintem hasonlóképpen szerepelt volna."
   
Csernoviczki az olasz Valentina Moscatt, az ukrán Olha Szuha, a spanyol Oiana Blanco, valamint az olimpiai és kétszeres vb-ezüstérmes, háromszoros Európa-bajnok francia Frederique Jossinet legyőzésével lett finalista. A tatabányaiak versenyzője a döntőben az olimpiai és hatszoros Európa-bajnok román Alina Alexandra Dumitruval találkozott, aki egy jukót érő intéssel nyerte meg az összecsapást.
   
"Az én intésemet nem éreztem jogosnak, mert én indultam, aztán mikor meg többször is ő rohant le a szőnyegről, akkor nem történt semmi. - nyilatkozta az MTI-nek a tatabányai dzsúdós. - Sajnálom, hogy ezen múlott, és hogy most nem sikerült legyőznöm Dumitrut."
  
Burján László (60 kg), Gorjanácz Zsolt (66) és Karakas Hedvig (57) helyezetlenül zárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!