Ismét trükkös tolvajok: 60 ezer forintot vittek el az ál-leolvasók (rendőrségi hírek)

Ismét villanyóra leolvasónak adták ki magukat bűnőzök, hétfő délután Szombathelyen a Rumi út egyik házából 60.000 forint készpénzt tulajdonítottak el.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Trükkös tolvajok

Hétfő délután Szombathelyen a Rumi út egyik házába két ismeretlen férfi villanyóra leolvasás ürügyén jutott be, majd az ott lakó figyelmét elterelve kb. 60.000 forint készpénzt tulajdonítottak el. Az ügyben büntetőeljárás indult.

Ismeretlen elkövető Szombathelyen a Széll Kálmán utca egyik lakásába besurranás módszerével jutott be kedden délelőtt. Az ott lakó figyelmét elterelte, majd kb. 215.000 forint készpénzzel és a sértett pénztárcájával, a benne lévő iratokkal és bankkártyával együtt távozott. Az ügyben a Szombathelyi Rendőrkapitányság indított büntetőeljárást.

Fizetés nélkül akartak távozi

Kedden délelőtt  a járőrök előállítottak egy oroszlányi és egy tatabányai férfit a Szombathelyi Rendőrkapitányságra szabálysértési értékre elkövetett lopás miatt. A férfi fizetés nélkül akartak távozni az egyik szombathelyi áruházból. Az ügyben

 

Fát vittek el

Ismeretlen tettes Torony külterületén elhelyezkedő erdőrészből 32 darab tölgyfát vágott ki és tulajdonított el, mellyel körülbelül 180.000 forint kárt okozott. Az ügyben büntetőeljárás indult ismeretlen személy ellen.

Ittasan ültek kerékpárra

2011. április 4. és 26. között országos fokozott közúti ellenőrzést tart a rendőrség a kerékpárosok által okozott, illetve elszenvedett közlekedési balesetek megelőzése érdekében. A Vas Megyei Rendőr főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának járőrei a megye egész területén ellenőrzik a kerékpárral közlekedőket.  A Szombathelyi Rendőrkapitányságra ketten két helyi férfit állítottak elő a rendőrök a Dolgozók útjáról, mert kerékpárjukon fenn ülve ittas állapotban közlekedtek. A helyszínen alkalmazott alkoholszonda mindkét esetben pozitív értéket mutatott, ellenük szabálysértési eljárás indult.

A Sárvári Rendőrkapitányság járőrei Sárvár belterületén is ellenőrtek két helyi lakost, mivel kerékpárjukon imbolyogva közlekedtek. A helyszínen alkalmazott alkoholszonda szintén pozitív értéket mutatott, így mindkét esetben szabálysértési eljárás indult.

Répcelakon a járőrök igazoltattak egy helyi lakost. A helyszínen alkalmazott alkoholszonda értéke alapján
bebizonyosodott, hogy a férfi kerékpárján fenn ülve ittas állapotban közlekedett. Ellene szabálysértési eljárás indult.

Ivott és volán mögé ült

Kedden késő este Répcelak belterületén a járőrök ellenőrzésük alá vontak egy újkéri lakost, aki Ladájaval a Petőfi Sándor utcában közlekedett. Az igazoltatás során alkoholszaga érződött, ezért a helyszínen alkoholszondát
alkalmaztak, mely pozitív értéket mutatott. A férfi vezetői engedéllyel nem rendelkezik, illetőleg a jármű forgalmi
engedélyének műszaki érvényessége is lejárt. A férfit a Sárvári Rendőrkapitányságra előállították és az ügyben büntető és szabálysértési eljárás is indult.

Szintén vezetői engedély nélkül és szeszesital fogyasztását követően ült volán mögé egy helyi lakos, akit a járőrök Magyarlak belterületén vontak ellenőrzésük alá. Az ügyben a Körmendi Rendőrkapitányság indított szabálysértési eljárást.

Kocsikat rongáltak meg

Kedden kora reggel egy szentgotthárdi lakos tett bejelentést a Rendőrségre, mert az éjszaka folyamán az udvarán álló személygépkocsijának ajtaját ismeretlen elkövető megfeszítette, majd ablaküvegét is betörte. Az ismeretlen személy az autóból egy pénztárcát tulajdonított el a benne lévő készpénzzel,  iratokkal és bankkártyával együtt. A lopási kár kb. 1.500 Ft, míg a rongálási kár kb. 100.000 Ft-ra tehető. Az ügyben a Körmendi Rendőrkapitányság
indított büntetőeljárást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!