Kisállat börze, örökbefogadásra váró kutyák a múzeumfaluban

Dísz- és haszongalambokkal, valamint örökbefogadásra váró kutyusokkal találkozhattak, akik az első meleg vasárnap a szombathelyi múzeumfaluba látogattak.

Tersztyánszky Krisztina

A szombathelyi tenyésztők szívügyüknek tekintik az őshonos magyar galambfajták megőrzését. Vasárnap is elhozták feleslegessé vált, páratlanul maradt példányaikat, hogy tenyésztő társaikkal csereberéljenek. A kisállat börzén a látogatók baromfiakat, nyuszikat is megcsodálhattak.

Tavasz lévén indul a kutya-örökbefogadási szezon is. A skanzen másik vendége a Fekete István Állatvédő Egyesület volt, akik elhagyott kutyusokat hoztak. Csollányné Horváth Krisztina elmondta: sajnos hetente több alkalommal is érkezik bejelentés útszélre, árokpartra kitett kutyacsaládokról. 

A chipezett, oltott, féreghajtáson átesett állatoknak csak egy részét tudják rendezvényekre magukkal vinni, melyek közül a következő jövő szombaton a Fő téren lesz. A kisállat keresők az egyesület honlapján azonban a teljes kínálatból köztük cicákból is válogathatnak.

Jó hír, hogy első vidéki helyszínként Szombathelyen is elindul dr. Czerny Róbert állatvédelmi ombudsman szervezésében az állatvédőr képzés. Az érdeklődők szombaton a Herényiek Házában kapnak tájékoztatást és itt lehet jelentkezni is. A  résztvevők a nem megfelelő bánásmóddal kapcsolatban szereznek jogi ismereteket. Miután levizsgáznak, a rendőrséggel együttműködve léphetnek majd  fel az állatvédelmi törvényt megsértőkkel szemben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!