Nyugdíjazták a hajdúhadházi rendőrkapitányt

Nyugdíjba küldték szerdától Hajdúhadház rendőrkapitányát - tájékoztatta az MTI-t szűkszavú közleményben a hajdú-bihari rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

MTI

A közlemény szerint Hajdú-Bihar megye rendőrfőkapitánya, Fekete Csaba rendőr dandártábornok 2011. április 20-i hatállyal indoklás nélkül visszavonta Kozma János rendőr alezredes, a Hajdúhadházi Rendőrkapitányság vezetőjének vezetői megbízását, és nyugállományba helyezte. Az új vezető személyéről később születik döntés.
   
Az MTI más forrásból úgy értesült, hogy a kapitány menesztésének hátterében a múlt heti hajdúhadházi események állnak.
   
Mint arról az MTI beszámolt, múlt hétfőn kéthetes demonstrációt kezdett a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület Hajdúhadházon a rossz közbiztonság miatt.
   
Bár szerdán Pintér Sándor belügyminiszter a járőrözés befejezését jelentette be Budapesten, a Szebb Jövőért polgárőrei folytatták a járőrözést.
   
A rendőrök pénteken előállították és őrizetbe vették az egyesület több tagját, akiket másnap a Debreceni Városi Bíróság szabadlábra helyezett. Vasárnap Hajdúhadház közbiztonságáért demonstrációt tartott a Jobbik Hajdúhadházon, ahol Vona Gábor pártelnök mondott beszédet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!