Zenés tisztelgés alkotmánynak: Szombathely is a helyszínek között

A Magyar Köztársaság új Alkotmányát Schmitt Pál köztársasági elnök várhatóan 2011. április 25-én írja alá. Ebből az alkalomból a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Kulturális Államtitkársága Nemzeti Gálahangversennyel kíván tisztelegni tíz helyszínen, tizennégy város művészeinek közreműködésével, írja a Savaria Szimfonikus Zenekar vezetője, Mérei Tamás.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Közlemény  szerint a gálahangverseny első része minden helyszínen azonos lesz:  "Kodály Psalmus Hungaricus-a hangzik fel egyazon percben, tíz városban.
Szombathelyen a Bartók Teremben a Savaria Szimfonikus Zenekar Veszprém Város Vegyeskarával, Vásáry Tamás vezényletével adja elő a művet. A 20 órakor kezdődő hangverseny második részében Kodály Galántai táncok c. darabja csendül fel, a belépés díjtalan.

Az esemény célja, hogy az új Alkotmány tiszteletére méltó és magas színvonalú művészeti eseménysorozat jöjjön létre, amelyről televíziós egyenes adásból szerez majd tudomást az egész ország.

A Savaria Szimfonikus Zenekar tisztelettel hívja és várja a koncertlátogató közönség mellett mindazokat, akik jelenlétükkel eme történelmi esemény részeseivé kívánnak válni."

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!