A héten átadják Kőszeg új körforgalmát

A városba vezető úton új körforgalom épül. A munkálatok április elején kezdődtek, ha minden jól megy, pénteken átadhatják. A festés és a táblázás van hátra.

Ambrózai Zsuzsanna

A körforgalmat április elején kezdték építeni Kőszegen, a Szombathely irányából a belváros felé vezető útszakaszon. A régi posztógyár területén  ugyanis hipermarketet építenek, a  körforgalom a város ezen részén könnyíti majd meg a közlekedést.
 
- A területet április negyedikén vettük át. A tervek szerint március tizedikén kellett volna, azonban hosszabb volt az engedélyeztetési folyamat a gázműveknél,így nem tudtunk akkor kezdeni, amikor szerettünk volna - mondja Horváth István, a kivitelező cég műszaki vezetője. 

Ezt leszámítva ütemesen haladt a munka, különösebb fennakadást nem okozott a közlekedők számára a körforgalom építése. Az egyetlen bosszúságot az időjárás okozhatta, ugyanis a tervek szerint a múlt vasárnap kellett volna aszfaltozniuk a munkásoknak, akkor azonban szakadt az eső.

- Sajnos így csak  hétfőn tudtunk nekilátni a munkának, ami fennakadást nem okozott, talán csak néhány bosszús pillanatot a sofőröknek. Rendőri segítséget vettünk igénybe, így könnyen ment az elterelés is - teszi hozzá Horváth István.

- Annak  ellenére, hogy bonyolult körforgalmat építeni, ez az egyszerű kategóriába tartozik, legalább is az útépítési munkálatok között - véli.

Az utómunkálatok még hátra vannak a héten járdát aszfaltoznak, megfestik a burkolatokat, kiteszik a táblákat, valamint a földmunkák és a füvesítés van még hátra. A tervek szerint május 20-án lesz a műszaki átadás. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!