Alsósági Tavaszi Napok: mulattak a városrészen

Három napig mulathattak Celldömölk alsósági városrészen lakók, ugyanis hétvégén rendezték meg az alsósági Tavaszi Napokat. Sport, zene és tánc várta az érdeklődőket.

Bajdó Bettina

 Pálné Horváth Mária, a Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtár igazgatója elmondta, hogy a rendezvény  több évtizedes múltra tekint vissza, a rendszerváltás előtti Kemenesaljai Napok folytatásaként indultak útjára az alsósági Tavaszi Napok. A programok idén pénteken este ünnepélyes megnyitóval kezdődtek, melyen a helyi óvodások és iskolások adtak ízelítőt tudásukból. Szombaton reggel zenére ébredhettek a városrészen élők, majd női labdarúgó tornával folytatódtak a programok. Színes volt a programkínálat: a gyerekeket kézműves foglalkozások, a felnőtteket főzőverseny, a családokat pedig játékos sportvetélkedő várta.

Közben helyi egyesületek, tánccsoportok, színészek és énekesek szórakoztatták a jelenlévőket. Az est utcabállal ért véget. A programok tegnap is folytatódtak, férfi labdarúgó tornával indult a nap, majd 11 órától C kategóriás fogathajtó versenyen rajtolhattak el a nevezők. Este nyolc órakor  a hagyományokhoz híven  zenés áhítat kezdődött a templomban, ezzel zárult az idei program. A rendezvény ideje alatt tárlat  nyílt az Evangélikus Nőegylet kézimunkáiból és a Föld hete című, gyerekeknek szóló rajpályázatra érkezett munkákat is kiállították. 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!