Bencsik János: 4,3 millárdot nyert-KEOP pályázatokon Vas megye

Egyebek mellett épületenergetikai beruházások uniós forrásaira pályáztak sikerrel a megyei intézmények, illetve vállalkozások, mondta csütörtökön Szombathelyen Bencsik János államtitkár.

Prófusz Péter

Bencsik János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium klíma és energiaügyekért felelős államtitkára látogatott Szombathelyre. A városházán tartott sajtótájékoztatón elmondta: jövő héten kezdik meg a 2030-ig tartó nemzeti energia stratégia nyilvános társadalmi vitáját.

Ehhez kapcsolódva az államtitkár kiemelte: a Környezet és Energia Operatív Program forrásaira a vasi intézmények is sikeresen pályáztak. Így a megye összesen 4 milliárd 300 millió forintot nyert. A Savaria Egyetemi Központ épülete és kollégiuma 400 millió forint támogatásban részesült. Az épületenergetikai beruházással az intézmény üzemeltetési költségei évi 20 millió forinttal csökkenhetnek. Szintén sikeresen pályázott a Premontrei gimnázium és a városi tűzoltóság. A megyei mikro- és kisvállalkozások  összesen több mint 150 milliót nyertek. Vasvár pedig  több mint egymilliárd forintot kaphat szennyvíztisztítási célokra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!