Hajnalba nyúlt a zászlószentelési ünnep Vaskeresztesen

Háromszázan ünnepeltek szombaton együtt a vaskeresztesi önkéntes tűzoltókkal. Toronyból, Nardáról, Felsőcsatárról, Jákról, Szentpéterfáról, az ausztriai St. Martinból, Deutschschützenből, Burgból, Eisenbergből és Kohfidischből érkeztek tűzoltók ide, hogy részesei legyenek a vaskeresztesi tűzoltók zászlószentelései ünnepségének.

Némethy Mária

Magas rangban képviselték Szombathelyről érkezett vendégek a katasztrófavédelmet, a tűzoltóságot.  


Erre a napra díszbe öltözött az utóbbi években amúgy is kicsinosodott falu. Wölfinger József tűzoltóparancsnok elmondta: tavaly volt a községi tűzoltóegylet  alapításának 120. évfordulója, de akkor  nagy felújítások folytak a faluban, ezért rendezik meg most az ünnepséget.  Az önkormányzat anyagi támogatásával sikerült elkészíttetni a  Szent Flóriánt ábrázoló, de már eléggé megviselt zászlójuk tökéletes mását. Ennek volt szombaton a felszentelési ünnepe. Ez szentmisével kezdődött, azután felvonultak a tűzoltó egységek, térzenét adtak a szombathelyi fúvósok. A kultúrotthonban ünnepi köszöntők, üdvözlő beszédek hangzottak el, elismeréseket, emléklapokat adtak át, a helyi nemzetiségi hagyományőrzők adtak műsort. A közös vacsorát tűzoltóbál követte.


Krancz Imre  polgármester külön köszöntötte az osztrák tűzoltóbarátokat.  Elmondta: hálásak a velük kialakított jó kapcsolatért, így ma a környék legjobban ellátott tűzoltói a  vaskeresztesiek.   Három gépjárművük van,  s azonnal ezer literes autóval tudnak kivonulni tűzhöz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!