Védelmi készültség Sátoraljaújhelyen

Behívót postázott a sátoraljaújhelyi önkormányzat félszáz helybéli férfinak, készenlétbe helyezésüket a város megvédése érdekében rendelte el a polgármester - írta az Észak-Magyarország csütörtökön.

MTI

Szamosvölgyi Péter (Fidesz) Sátoraljaújhely polgármestere elrendelte, hogy helyezzenek készenlétbe minél több munkaképes férfit arra az esetre, ha természeti katasztrófa érné a várost, a polgármester szerint erre joga van - olvasható a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében megjelenő napilapban.
   
A városvezető az újságnak nyilatkozva azt mondta: bár egy ilyen intézkedés nem túl gyakori, ugyanakkor az elmúlt évi árvíz, ami a településen nagy károkat okozott, szükségessé tette, hogy egy hasonló helyzet esetén felkészült emberek védekezzenek. A behívók kötelezőek, az azt kézbevevők elméleti és gyakorlati felkészítést kapnak arról, milyen teendőik vannak vészhelyzet esetén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!