EsélyNap: fókuszban a hátrányos helyzetűek gondjai

Pénteken egésznapos, színes programsorozattal hívták fel a szombathelyiek figyelmét a hátrányos helyzetűek problémáira. Az EsélyNap sok érdelődőt vonzott.

Kiss Tamás

Az Esélyegyenlőség Napja azzal a céllal szerveződött, hogy nyomatékosan felhívja a figyelmet az esélyegyenlőségre, illetve békésen és némi óvatos nevelő szándékkal tiltakozzon minden olyan diszkrimináció ellen, amely a hátrányos helyzetben élőkkel szemben megnyilvánul. 

Az országos fesztivál-sorozat pénteki, dr. Takátsné dr. Tenki Mária kulturális és társadalmi kapcsolatokért felelős tanácsnok által megnyitott szombathelyi rendezvényén a szervezők arra is figyeltek, hogy az érdeklődők tájékozódhassanak a fogyatékkal vagy bármely más okból hátrányban élők napi gondjairól, életmódjáról, lehetőségeiről és esélyeiről.

Az egész napos esemény keretében civil szervezetek mutatták be munkásságukat, tagjaikat, lehetőségeiket és céljaikat - s mindezt színes, szórakoztató és látványos programelemek egészítették ki.

A fentiek szellemében az EU PROGRESS Közösségi Foglalkoztatási és Társadalmi Szolidaritási Programja által támogatott rendezvényen bemutatkozott a Pálos Károly Szociális Szolgáltató és Gyerekjóléti Központ, a Magyar Vöröskereszt Vas Megyei Egyesülete, a Nagycsaládos Egyesület, a Hátrányos Helyzetű Roma Fiatalokat Támogató Közhasznú Egyesület, az Egyenlő Bánásmód Hatóság, a Máltai Szeretetszolgálat Szombathelyi Csoportja, az Életkapu Alapítvány Dúla Ügyelet, a Veled-Érted Egyesület és a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász. 

Címkék#EsélyNap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!