Ladik vetélkedő: többen médiakarriert terveznek a díjazott csapatból

Amint arról már csütörtökön beszámoltunk, különdíjjal tértek haza a bikali Ladik döntőről a szombathelyi versenyzők, a Reguly iskola KreaTeam csapatának tagjai.

Tersztyánszky Krisztina

A diákoknak nem kis áldozatot kellett hozniuk a döntőért. Nemcsak a mindennapos felkészülés miatt, hanem azért is, mert a két nyolcadikosnak épp ezen a napon lett volna a ballagása. De vállalták: inkább utaznak.

Az idén a szervezők kőkemény tárgyi tudást követelő feladványokat állítottak össze  főleg azért, hogy elkerüljék az esetleges szubjektív megítélésből származó vitákat. Jó felkészülés mellett is komoly erőpróbát jelentett a sajtóműfajok felismerése, vagy a megyei lapok kiadóinak feltérképezése.

Volt hibajavítási feladat, memóriapróba és szövegértési feladvány is. Ezúttal viszonylag kevesebb szerep jutott a kreativitásnak. A mieinknek a legjobban a szövegalkotás sikerült, különdíjukat is ennek köszönhetik.  Leleményesen oldották meg a középkori hangulatot  teremtő tudósítást. Még egy tűz helyett vizet okádó sárkány is bekerült a beszámolójukba.

A verseny helyszínét, a bikali élményparkot valamennyien varázslatosnak találták. - Nagyon tetszett, hogy a középkori faluban az alkalmazottak mind korhű ruhába voltak öltözve - idézte fel emlékeit  Beretzky Saci. Némethy Zsófi, aki írásban is, élőszóban is szépen fejezi ki magát, elemében érezte magát, hiszen rajong a középkorért. Az élménybirtokon lovagi erőpróbákon is helyt kellett állniuk: nemezeltek, fazekaskodtak, célba dobtak, lándzsát hajítottak. Pozsonyi Jucust még lovaggá is ütötték, olyan jól hajította el a tuskót. 

- Nagy izgalommal bocsátottam útjára a csapatot  - mondta el Kiss Katalin, a KreaTeam felkészítő tanárnője. - Sajnos családi okok miatt én nem tudtam kísérni őket, de a felkészülést az első teszt kitöltésétől a napilapelemzésig végigküzdöttem velük. A csapat összetétele szerencsésen alakult, különböző dolgokban tehetséges lányokból állt össze.  A felkészülés alatt jól összekovácsolódtunk, élmény volt, hogy jobban megismerhettem őket!  Elégedett vagyok az eredményükkel. Főleg a különdíjnak örülök, mert egy olyan feladatért kapták, amelyben megcsillogtathatták újságírói vénájukat, humorukat. -

A tanárnő azt is elárulta: a  versenyre való készülés hatására az egyik csapattag úgy döntött, kommunikáció szakon tanul tovább, és  lesz reklámszakember is közöttük!
 
 
EGY KIS LADIK-TÖRTÉNELEM

Lapcsoportunk, a Pannon Lapok Társasága a második évben csatlakozott a médiavetélkedőhöz, így Vas megyének ez volt az ötödik versenyéve. Mindjárt az első esztendő szombathelyi sikert hozott, akkor ugyanis a Bolyai iskola csapata hozta el az első helyezéssel járó pénzjutalmat. A következő évben gyöngyösfalui csapat képviselte Vas megyét, majd két éven át csepregi diákok állták derekasan a sarat. Az idén ismét szombathelyi csapat lett a legjobb a megyei döntőn.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!