Licit és tulajdonjog, mi lesz veled Szentlélek patika?

Új tulajdonost keresne Szombathely a muzeális értékekkel bíró, egykori Szentlélek patika épületének. A licitre bocsátott ingatlanért kikiáltási áron 60 millió forintot kérnének.

Prófusz Péter

Mint arról korábban beszámoltunk: régóta üresen áll a Szentlélek patika néven ismert, Fő tér 9. szám alatti önkormányzati ingatlan. 

A korábbi  bérlőnek ugyanis havonta 2,8 milliót kellett  fizetnie a  használatért.  A bérlő azonban jelentős díjhátralékot halmozott fel, így a patika bezárt. Majd más néven újra megnyílt a közelben lévő áruház földszintjén, modern gyógyszertár formájában. 

A helyzetet  bonyolítja, hogy az egykor a Szentlélek patikának otthont adó ingatlan csak korlátozottan forgalomképes, hiszen a kifejezetten az épülethez tervezett berendezéseket (szekrényeket, állványzatokat, tára- és pénztárasztalt, valamint két  táramérleget), melyeknek magáncég a tulajdonosa, nem lehet elmozdítani az ingatlanból.

Így a berendezések sorsáról az ingatlan leendő tulajdonosának kell majd megállapodnia az érintett céggel. A  274 éves, műemlékvédelem alatt álló berendezésekkel felszerelt gyógyszertárat a város most licitre bocsátja. Méghozzá 60 millió forint plusz áfa kikiáltási áron. A licitet július végén tartják majd. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!