Öt új utcát neveztek el halhatatlanokról Szombathelyen

Szombathelyen a Külső Nárai út folytatásánál kialakított lakóterületeken öt új utcát hoztak létre, melyek rövidesen egykori neves sportolók, edzők és hivatásos katonák nevét viselhetik.

Prófusz Péter

A Külső Nárai útnál kialakított lakóövezet környékén öt utcát hoztak létre, melyeknek a városi közgyűlés május végi ülésén adott nevet. Így aztán rövidesen közterület viselheti a szombathelyi születésű, az 1936-os berlini olimpián aranyérmet nyert  vívó Rajczy Imre nevét.

A Szentkirályon született Németh Pál mesteredzőről, a halhatatlan Dobópápáról szintén utcát neveznek el a városban, ahol évtizedeken át trenírozta a sikeres kalapácsvetőket.

Az első világháború egyik legendás hősének, Bertalan Árpád  őrnagynak is emléket állít egy új utca. Bertalan Árpád a honvédség elit alakulatának kiképző parancsnokaként önkéntes, fiatal sportembereket tanított közelharcra és mesterlövészetre.

A negyedik utca Csató Béla nevét kapta, aki kőszegi és szombathelyi tanítói munkája mellett a Magyar Ökölvívó Szövetség tagja, és a Haladás VSE tenisz szakosztályának edzője volt. A közgyűlés döntése értelmében az ötödik utca a herényi születésű, koncepciós perbe fogott, később postumus ezredessé előléptetett Garamvölgyi Tivadar nevét viselheti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!