A vasiak hangja: dr. Puskás Tivadar volt a legaktívabb felszólaló

A vasi országgyűlési képviselők idén 234 alkalommal hallatták hangjukat, s átlagosan egy órát beszéltek a parlamentben. Legaktívabb közülük dr. Puskás Tivadar volt ötvenegy felszólalással.

Erős D. Zoltán

Februártól júliusig Schiffer András,  az LMP frakcióvezetője beszélt a legtöbbet, mintegy kilenc órát a parlamentben. A felszólalások számában azonban őt is túlszárnyalta a jobbikos Volner János, aki 116-szor kért szót, de mondandóját szűkebbre szabta és kevesebb mint nyolc órát beszélt.

A szocialisták között  Göndör István a listavezető, akinek 108 hozzászólása több mint hét óráig tartott. A fideszes képviselők közül  Kontrát Károly államtitkár volt a legaktívabb 104 felszólalással, amelynek összideje mintegy négy óra volt.

A KDNP képviselőcsoportban a legtöbbször és a leghosszabb ideig dr. Rétvári Bence beszélt. Nyolcvankét felszólása több mint négy óra hosszú volt. A kormánytagok közül a legtöbbet  4 óra 24 percet  dr. Fónagy János nemzeti fejlesztési államtitkár beszélt. A tavaszi-nyári ülésszakon összesen 351 képviselő szólalt fel, a képviselők csaknem egytizede nem kért szót.

A Fidesz frakcióban a megszólalások számát tekintve a vasi képviselők közül Ágh Péter volt a legaktívabb. Huszonkét felszólalásának összideje 1 óra 11 perc volt. Az időtartam tekintetében viszont dr. Hende Csaba a vasi listavezető, tizennyolc felszólalása során csaknem két órát beszélt. Gulyás Gergely huszonnégyszer szólt, ezek összideje csaknem másfél óra volt.  V. Németh Zsolt nyolc, Bebes István három, Kovács Ferenc pedig két alkalommal kért szót.

A KDNP képviselőcsoportjában dr. Rétvári Bence mögött dr. Puskás Tivadar volt a legaktívabb. A megyeszékhely polgármestere több mint félszáz alkalommal emelkedett szólásra, s összesen csaknem két órát beszélt. A másik vasi képviselő, Básthy Tamás kétszer szólt, több mint húsz percben.

A vasi szocialista képviselők közül a tavaszi és nyári ülésszakon dr. Ipkovich György kért a legtöbbször szót. Negyvenkét hozzászólásának összideje 1 óra 43 perc volt.  Dr. Nemény András harminckétszer szólalt fel, s csaknem másfélórát beszélt.

Bana Tibor, a Jobbik Vas megyei országgyűlési képviselője tizenhárom felszólalása során mintegy 50 percben fejtette ki álláspontját, illetve tett fel kérdéseket.

Ellenzéki törvényjavaslatot nem fogadott el az Országgyűlés

A parlament február 14 és július 11 között összesen 116 törvényt fogadott el. Ebből 52 az új jogszabály, 64 pedig a módosított. Ezek közül 77-et a kormány, 4-et parlamenti bizottság, 35-öt pedig kormánypárti képviselők terjesztettek be. Ellenzéki törvényjavaslatot nem fogadott el az Országgyűlés.

A 77 kormányzati előterjesztésből 32 volt a nemzetközi megállapodás. Tizenhetet a nemzetgazdasági, tizenötöt a nemzeti fejlesztési, tizenhármat a belügyminiszter jegyzett. Dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter két törvényjavaslatot erjesztett be.

Az önálló indítványok közül a legtöbbet Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője nyújtotta be az első félévben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!