AlteRába 2011: hamarosan startol a második AlteRába

Szelektív hulladéktárolók, több mobil illemhely és változatos szálláslehetőségek - nem csak programkínálatában bővül az idén a körmendi fesztivál.

Bajdó Bettina

Környezettudatos fesztivál lesz az AlteRába, a hulladékot szelektíven válogatók ajándékot kapnak - hangzott el a könnyűzenei program múlt heti sajtótájékoztatóján.  A Nyugat-Dunántúl egyik legnagyobb könnyűzenei eseményére július 19-ig lehet bérletet váltani, a helyszínen csak napijegy lesz kapható.

A második Monster AlteRába Fesztivált július 21-e és 24-e között rendezik meg a Rába Park Szabadidőcentrumban, ahol négy napon át két színpadon csaknem 30 zenekar lép fel. A Tankcsapda, a Ladánybene 27, a Heaven Street Seven és a Kiscsillag mellett látható lesz Körmenden a 30Y, a Vad Fruttik, az Alvin és a mókusok, a Kowalsky meg a Vega, az Ocho Macho, a Depresszió, a Mystery Gang, a Pál Utcai Fiúk, Copy Con, a Firkin, a Paddy and the Rats, Ed Philips, a Mantra Porno, a Jurij, az Anonym Projekt, a Közhelyek, a Blacksound, a Ted’s Village, a Soulwave, a Jóindulat és a Lunchbox. Ausztriából érkezik a LUNAFFAIR nevű banda, akik a nagy Rammstein nyomdokain izgalmas és progresszív zenét produkálnak.

Hegedüs László, a rendezvény főszervezője elmondta, továbbra is szeretnék megőrizni a Rába-part csodálatos környezetét, ezért az idén nagyobb hangsúlyt fektetnek a szelektív hulladékgyűjtésre. Azokat a fesztiválozókat, akik külön válogatják a szemetet, kisebb ajándékokkal jutalmazzák. A környezettudatosság jegyében növelik a mobilillemhelyek számát, ezekből az első fesztiválhoz képest négyszer annyi áll majd csatasorban. Több lesz a szálláslehetőség is, hiszen Körmend önkormányzata ezúttal rendelkezésre bocsájtja a város kollégiumát, az üdülőben pedig további sátorhelyeket lehet idén elfoglalni. Hegedüs László elárulta még, hogy az AlteRába vászon karszalagjai - hazánkban egyedülálló módon - balesetbiztosítást is jelentenek a rendezvényen szórakozók számára. Fontos azonban, hogy a fesztivál területén kívül található strandon mindenki csak a saját felelősségére mártózhat meg a Rába hűs hullámaiban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!