Az élet ünnepe, Lukáccsal: musical tábor Sárváron

Bécs és Budapest között egy héten át amerikaiak vendégeskedtek Sárváron. Ezúttal musical táborban.

Némethy Mária

- Szó szerint nagyon építő testvérkapcsolatunk van az USA Bedford városának evangélikus gyülekezetével. Az elmúlt évtized során 15 missziós csoportjuk épült be gyülekezetünk és a város életébe. Kétkezi munkával vettek részt műemlék épületeink felújításában, s több száz sárvári gyermeknek tartottak angol nyelvi tábort. A saját szabadságuk ideje alatt jöttek el hozzánk, a saját költségükön - osztja meg velünk az előzményeket Gyarmati István evangélikus lelkész.


Ez most is így volt. Június 27-étől egészen vasárnapig az amerikai evangélikus gyülekezet művészeti igazgatója, Vianna Pilkington zenei tábort vezetett Sárváron. Ötven amerikai és ötven sárvári, városkörnyéki fiatal és felnőtt vett részt a  musical táborban. Sárváron együtt  készültek fel Az élet ünnepe című  musical bemutatására.  (Ez  bibliai történetekből állt össze Lukács evangéliuma alapján.)

A próbák mellett az amerikai csoport tagjai egész héten át családokat és gyülekezetrészeket látogattak meg Sárváron, Rábapatyon, Ikerváron és Lánkapusztán, ahol rajtuk keresztül sokan szerezhettek benyomásokat, új és közvetlen ismereteket a kortárs Amerika emberi arcáról.

A musicalt szombaton délután a Termálfürdő strandjának színpadán, vasárnap délelőtt pedig a Nádasdy-vár színpadán láthatta, hallhatta az istentiszteletre összegyűlt gyülekezet, és az érdeklődő sokaság.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!