Celldömölk: segíthet a megújult kirendeltség

Átadták a részben uniós forrásból megújult celldömölki Bartók Béla utcai munkaügyi kirendeltség épületét. Feladat lesz bőven, cél a térség foglalkoztatási helyzetének javítása.

Prófusz Péter

Több mint nyolc és fél százalékos munkanélküliségi ráta, a nyolc általánossal, vagy még ilyen végzettséggel sem rendelkezők nagy száma (mintegy 40 százalék), sok tartós munkanélküli. A fenti adatok a celldömölki kistérség kiemelt foglalkoztatási számai. 

Ezért is fontos, hogy  megújult a Vas Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának Celldömölki Kirendeltsége. A Bartók Béla utcai épület az összesen mintegy 32 millió forint értékű, részben uniós forrásból elvégzett beruházás eredményeként teljesen új hő- és tetőszigetelést kapott, továbbá gépészeti, informatikai, valamint elektromos hálózatát is felújították.

A kirendeltség csütörtöki átadóján Kovács Ferenc, a megyei közgyűlés elnöke kiemelte: Vasban két  a vasvári, illetve a celldömölki  kistérség  foglalkoztatási helyzete különösen rossz, ezért a megújult épület igazi reménysugár lehet a munkát kereső embereknek.

Az elnök hozzátette: az ünnepélyes átadó után Fehér Lászlóval, a város polgármesterével tárgyalásokat kezdenek a szakközépiskola felújításáról, valamint a jövőbeli munkálatok háttér finanszírozásáról.

Ágh Ernőné, a Vas Megyei Kormányhivatal főigazgatója elmondta: a közigazgatási átalakítások egyik alapvető célja, hogy polgárbarát ügyintézést valósítsanak meg. A celli kirendeltség új ügyféltere már  a hivatal szolgáltató jellegét alapozza meg.

Fehér László szerint  a munkanélküliség a modern világban elkerülhetetlen, és sokszor a történelem sem kedvezett Celldömölknek.  A közelmúltban azonban olyan beruházások kezdődtek meg, melyek reményt és lehetőséget adhatnak a városnak, illetve a környező települések lakóinak.

Bálint István, a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat szakmai főigazgató-helyettese úgy látja, az ország két nagy kihívás előtt áll: az államadósságot és a foglalkoztatási problémákat kellene csökkenteni. Bálint István szerint a kulturált környezetben kialakított celli kirendeltségen a jövőben nemcsak az álláskeresőknek, hanem a vállalkozóknak is segítséget nyújthatnak. Ezt követően a felújított, a városon belül is ideális helyen lévő  épületet Soós Ferenc kirendeltség-vezető mutatta be a vendégeknek és sajtó munkatársainak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!