Edzőtábor: a felkészülés finisében a felnőtt női tőrválogatott

Tata helyett négy napig Vas megyében készül az angliai Sheffieldben július 14-19-ig rendezendő felnőtt vívó Európa-bajnokságra utazó magyar női tőrválogatott.

Gergácz Zoltán

Fontos verseny vár a felnőtt magyar női tőrvívó válogatottra. Július 14-19. között az angliai Sheffieldben rendezik meg az Európa-bajnokságot, amely egyben kvalifikációs verseny is az olimpiára. A felkészülés finisére Solti Antal vezetésével Bükre érkezett a Mohamed Aida, Knapek Edina, Varga Gabriella, Kreiss Fanni alkotta kvartett.

- A válogatott mellett húsz éve serénykedem. Tavaly Szekeres Pál lemondásával lettem megbízott szövetségi kapitány, idén januártól pedig szövetségi edző - mondta Solti Antal. 

- Az olimpiai kvalifikáció egyik legfontosabb állomása az Európa-bajnokság, ahol másfélszeres a szorzó. Ehhez jön még a szeptember végi vb (Catania), ahol kétszeres. Csapatban ezeken dől majd el az olimpiai részvétel sorsa. Az első meccsen a lengyeleket mindenképpen meg kell vernünk, hogy a négy közé jussunk.  Tavaly az Eb-n hatodikok lettünk, most jó lenne érmet szerezni. Másrészt szeretnénk visszavágni, mert a  vb-n éppen a lengyelek ütöttek el bennünk a továbbjutástól. Az egyéni versenyben mind a négy versenyzőnket képesnek tartom arra, hogy kivívja a döntőbe jutást. Mohamed idén kétszer, Kreiss és Varga egyszer már döntős volt, míg Knapek sokáig hiányzott sérülés miatt. A lányok egyre jobb formában vannak, így bizakodom. Edzőpartnereket is hívtunk: tehetséges fiú és lányversenyzőket, rutinos felnőtteket, valamint egy-egy osztrák és belga vívót is. Nem áll fenn az a veszély, hogy kiismernek bennünk,  mert vallom: a felkészülés során kellenek a minél változatosabb asszók. -

A négynapos kurzus csütörtökön zárul. - Csak elismeréssel szólhatok a városok vezetőiről, elszállásolónkról:  minden segítséget megkaptunk. A jó hangulat és az alapos felkészülés nagyon remélem, hogy az Eb-n  gyümölcsözik majd - tette hozzá Solti Antal.

TATA HELYETT BARÁTI HELYSZÍNEN

Nyaranta a fiatalokkal Szombathelyen edzőtáborozunk, így  sok vasi vívóbarátom van. Gasztonyi Jánosnak, valamint Szabó Andrásnak köszönhetően kerültünk Bükre, de a sportcsarnokot éppen  felújítják, így a szakmai munka Csepregen zajlik. Optimálisak a feltételek mind a felkészülésre, mind a kikapcsolódásra. Elvileg a tatai edzőtáborban lenne a helyünk, de az telített, így olyan helyszínt kerestünk, ahol ki is lehet kapcsolódni - mondta Solti Antal mesteredző.

 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!