Felújítás: 100 helyett csak 61,5 milliót kap a szentgotthárdi barokk templom

Tizennyolc millió forinttal (az áfa miatt 38,5 millióval) kevesebb jut a költségvetésből az Országgyűlés által tavaly jóváhagyott 100 helyett a szentgotthárdi barokk templom belső felújítására.

Szenkovits Péter

Rimpfel Ferenc szentgotthárdi plébános érdeklődésünkre kifejtette: már hallott az összeg módosulásáról, ugyanakkor annak az aggodalmának adott hangot, hogy ezt a bizonyos 82 millió forintot majd elköltik a templom belső felújításának első ütemére. Azután a kivitelezőket kifizetve 25 százalék áfát kell fizetniük. Csakhogy ezt nem kaphatják vissza, egy - még az uniós belépés után - megalkotott  kormányrendelet értelmében. Tehát a tavaly megszavazott 100 millió valójában 61,5-re olvad. Emlékeztetett arra, hogy a külső felújítás - ami 80 millióba került, a hívek és az egyházmegye adta össze a pénzt  - után be kellett fizetniük 20 milliós áfát, azaz ennyit termeltek az államnak, amely akkor egy árva petákot sem adott a munkálatokhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!