M70-es halálút: ketten haltak meg Csörnyefölde közelében (képekkel)

Újabb súlyos baleset történt az M70-esen, Zala megyében. Csütörtökön fél 10 óra előtt Csörnyefölde közelében egy kamion és egy személyautó ütközött, a balesetnek két halálos áldozata van.

Vas Népe

Halálos közúti közlekedési baleset történt csütörtök délelőtt nem sokkal fél tíz előtt az M70-es autóúton az 15+500 kilométerszelvényben, a határ felé - közölte Salamon Róbert a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A baleset a csörnyeföldi pihenőtől mintegy 500 méterre a szlovén határ felé történt. Egy román rendszámú kisteherautó és egy szintén román rendszámú Fiat típusú személyautó ütközött - írja a Zalai Hírlap. A balesetben egy harmadik, magyar rendszámú kocsi is érintett volt, a Ford Focus-nak a visszapillantó tükrét vitte ele az egyik jármű.

A személygépkocsiban helyet foglalók közül két személy a helyszínen elhunyt, holttestüket nem sokkal 10 óra után emelték ki az autóból. A Zalai Hírlap úgy tudja, az áldozat egy középkorú nő és egy férfi.

A katasztrófavédelem ügyeletén elmondták az elsődleges adatok szerint a két halálos áldozat mellett a balesetnek meg egy sérülje van.

A mentők mellett a katasztrófavédelem lenti egysége vonult helyszínére, a mentési munkálatok, s a helyszínelés  jelenleg is zajlik.  Ezek idejére a rendőrség egészpályás útlezárást vezetett be.

Az elsődleges vizsgálatok szerint az élettel összeegyeztethetetlen küldő és belső sérülések okozták mindkét áldozat halálát – tudta meg laptársunk a halottszemlét végző dr. Bussay László muraszemnyei háziorvostól.

A Csörnyeföld közelében történt baleset és a helyszínelés miatt az úton mindkét irányban feltorlódott járművek fél 12-kor folytathatták útjukat. A közútkezelők táblákkal is jelzik a Csörnyeföld felé vezető terelő útvonalat, ami a nagy forgalom miatt csak lassan járható - írja az MTI.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!