Rendőri segítséggel került vissza Krisztián édesanyjához

Rendőrségi közbenjárás kellett ahhoz, hogy az apa visszaadja közös gyermeküket az anyának. Pedig a jogerős bírósági ítélet már több mint egy éve a nőnek ítélte a felügyeleti jogot. Az apa mindent elkövetett, hogy megakadályozza Krisztián elvitelét...

Gólya Andrea

Januárban már írtunk Sárközi Veronika történetéről, aki két évig alig látta a kisfiát, annak ellenére, hogy a bíróság az anyának ítélte a kis Krisztiánt. Az ügy végére még most sem került pont, de a Vasvári Rendőrkapitányság és a celldömölki kutyabefogó segítségével legalább már együtt lehet anya és fia.

Sárközi Veronika 2009 októberében költözött el kisfiával együtt a gyermek apjának pácsonyi házából. Egy hónappal később egy sitkei bolt elől vitte el az apa a kisfiút.  A 2010. október 7-i bírósági végzés szerint a gyermeket az anyjánál kell elhelyezni, az apának legkésőbb novemberig át kellett volna adnia Krisztiánt az anyjának. Ez azonban nem történt meg.

Hosszú hónapok teltek el, majd június 2-án mentek ki először a végrehajtók a gyermekért Pácsonyba, de a házban akkor nem tartózkodott senki. Július 8-án újra próbálkoztak, ezúttal viszont nem szóltak előre az apának. Ekkor sem találtak otthon senkit. Később derült ki, amikor az apa felhívta Sárközi Veronikát, hogy Krisztián kórházban volt, de már jól van.

Végül július 12-én este ment el Pácsonyba Veronika elhozni a gyermeket a Vasvári Rendőrkapitányság munkatársainak és a celldömölki kutyabefogó segítségével. Az apuka nem könnyítette meg a feladatukat, először nem engedte be a telekre a végrehajtókat, később a "gyermeket sem adta át", így a rendőröknek kellett közbelépniük. A lakatos vágta le az ajtóról láncot, hogy bemehessenek a házba, a sintért pedig a házat őrző kutyák miatt kellett kihívni.

A házba történő bejutás még csak az első akadály volt, mivel az apa és a nagymama is akadályozták a rendőrség munkáját. A nagymamát végül bilincsbe kellett verni, mert elkezdett Veronikával dulakodni. Az apukát a rendőrök leteperték, mert nem volt hajlandó elengedni a kisfiút, akinek a testén emiatt több seb is keletkezett. Nagy nehézségek árán ugyan, de végre az anyjához került a gyermek.

Az ügy még így sem oldódott meg véglegesen, az apának továbbra is láthatási joga van.

- Hétvégén jönne a gyerekért, de nem tudom mi tegyek. Két évig nem láttam a kisfiam, mi van ha most megint elviszi az apja? Nem akarom ugyanezt még egyszer végigjátszani - nyilatkozta portálunknak Sárközi Veronika. Arra a kérdésünkre, hogy mit tervez, azt mondta, Sárvárra akar elmenni, hogy a panasznapon az apa láthatási jogának megszűntetését kérvényezze.

Dr. Kazmar Enikőtől, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjétől megtudtuk: a Vasvári Rendőrkapitányság munkatársai július 12-én egy végrehajtó iroda igénylése miatt mentek ki az apa pácsonyi házához. A nagymama és az apa nem működött együtt az eljárás alatt, folyamatosan figyelmen kívül hagyták a végrehajtó és a rendőrök felhívásait, ellenszegültek a rendőri intézkedésnek, ezért volt szükség a bilincs alkalmazására. A nagymama és az apa ellen jogszerű rendőri intézkedéssel szembeni engedetlenség miatt szabálysértési eljárást indítottak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!