Beázik az állomás: a padláson hordókban gyűjtik az esővizet

Úgy tűnik, a néhány éve felújított szombathelyi vasútállomás nem igen bírja a nagyobb esőzéseket: szinte minden nagyobb zuhé után megtelnek vízzel a csillárok, beáznak az üzletek.

Peltzer Géza

- Komolyabb eső esetén szinte minden alkalommal beázik a vasútállomás teteje - meséli Nagy Lajos vállalkozó, aki három üzletet bérel. - Nem csak én panaszkodom, a többi bérlő is - teszi hozzá.

A férfi felvételeket mutat, amelyeket eső után készített. Az egyik képen jól látszik, hogy a váróterem csillárja megtelt esővízzel. Tudja, mit léptek erre? Vödröt raktak  alá - mondja.

- Három évvel ezelőtt volt az első komoly beázás, akkor az árukészletem nagy része elpusztul, a mennyezet, amely gipszkartonból van, teljesen tönkrement, de a biztosító csak részben térítette meg a káromat. Mi a Resti Kft-től béreljük a helyiségeket, ők azt mondták, hogy pereljem be a MÁV-ot, az ügyvédem nem biztatott, azt mondta, tíz év alatt talán meg is nyerem a pert.

- Később is voltak kisebb beázások, de azok nem okoztak különösebb problémát. Ezelőtt tíz nappal egy eső után ismét komoly beázást történt. Megint szóltam a gondnoknak, az ő elmondása szerint javítgattak valamit. Az előző bérlő mesélte, hogy őnála is volt probléma, egyszer fel is mentek a padlásra, látta, hogy ott kétszáz literes hordókban gyűjtik az esővizet a huszonegyedik században!

Tíz napon belül háromszor is befolyt a vállalkozó üzletébe a víz. Megkereste az állomásfőnököt, azt mondta, ő is csak bérlő itt. Viszont kapott egy nevet és egy telefonszámot. Felhívta az illetőt, aki azt mondta, nem ér rá, tárgyal, most nem tudja megnézni a beázó üzleteket, de azt ígérte, szól valakinek, aki megnézi. Az a valaki azóta sem ért ide. 

A MÁV egy alkalommal kicseréltette az álmennyezetet, de a beázást kellene  végre megszüntetni...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!