Ciki: hondurasinak nézték Birosékat a FINA-nál

A Nemzetközi Úszó Szövetségtől (FINA) kapott oklevélben gratulálnak Biros Péter hondurasi játékosnak a vizes világbajnokságon elért kitűnő teljesítményéhez. De nemcsak a magyar vízilabda-válogatott csapatkapitányának példányán írták el az ország nevét, csapattársai is hibás oklevelet kaptak.

Vas Népe

A sanghaji vizes világbajnokságon negyedik helyezést elért magyar vízilabda válogatott minden tagja kapott egy oklevelet, amit a Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) brazil elnöke, Julio Maglione is aláírt. Azonban kellemetlen meglepetés érte a válogatott tagjait, ugyanis az oklevélen a magyar játékosok neve alatt Magyarország (Hungary) helyett, az országok névsorában eggyel előtte álló, Honduras szerepel.

„Amúgy is keserű szájízzel utaztunk haza a sanghaji világbajnokságról, hiszen elmaradt az érem, amit már a magunkénak éreztünk. A negyedik helyért csak oklevelet adtak a játékosoknak. Igaz, nem akármilyet!”, olvashatjuk a magyar férfi vízilabda-válogatott hivatalos oldalán.
 
Kellemetlen eset, hogy világszerte ismert vízipólósaink - Biros Péter, Kiss Gergő, Varga Dániel, Szécsi Zoltán, Varga Dénes és a többiek - neve alatt egy olyan közép-amerikai ország szerepel, ami még csak világbajnokságokon sem indult eddig vízilabdában.

"Ez felháborító! - reagált a hírre Martin György, a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) elnöke az MTI megkeresésére. - Tiltakozni fogunk a FINA-nál, méghozzá rögvest! Az a minimum, hogy bocsánatot kérnek..."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!