Felháborító! Két lányt gázolt el a zebrán, negyvenezres büntetéssel megúszta

Nevetségesen alacsony összegű bírsággal megúszta az az idős osztrák sofőr, aki néhány hónapja Szombathelyen a Liget utcában két lányt is elgázolt a zebrán. A szülők nem értik.

Gólya Andrea

Márciusban elütött egy osztrák férfi két zebrán áthaladó kislányt  Szombathelyen. Az osztrák állampolgár a Rohonci út felől érkezett VW Passátjával, nem volt elég körültekintő, elgázolta a Liget utcai kereszteződésnél a gyalogátkelőn áthaladó fiatalkorú lányokat. Akkor a rendőrök az osztrák sofőr ellen szabálysértési eljárást kezdeményeztek.

Az ügyben nemrég született meg az ítélet, közúti közlekedés rendjének megzavarása miatt 40 ezer forint pénzbírságra büntetik az idős osztrák urat. Továbbá a Magyar Köztársaság területén 5 hónapra eltiltják közúti jármű vezetéstől.

A lányok hozzátartozói sérelmezik, hogy az osztrák férfi nem érdeklődött az állapotukról a lányok balesete idején és azután sem.

Ráadásul a szülők meglepően kevésnek tartják, hogy a gyalogátkelőhelyen történő gázolásért csak 40 ezer forintot kell fizetnie. Összehasonlításképp: Orsós Tibornak, aki a hulladékgazdálkodási törvényt sértette meg Oberwartban (Felsőőr), 120 euro (30 ezer forintnak megfelelő összeg) a büntetése...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!