Versenyeztek a balesethelyszínelők

Elméletben és gyakorlatban is összemérték tudásukat a zalai és vas megyei balesethelyszínelők szerdán, a megyei fordulón. A két megye legjobbjai jutottak tovább az országos döntőbe.

Vas Népe

Szerda délelőtt Zalaegerszegen került sor a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság és a Zala Megyei Baleset-megelőzési Bizottság szervezésében a balesethelyszínelők felmenő rendszerű versenyének megyei fordulójára. A Zala Volán Zrt. Zrínyi úti telephelyén tartott rendezvényen nem csak zalai, hanem Vas megyei rendőrök is részt vettek.

Az elméleti és gyakorlati részből álló versenyt dr. Tiborcz János r. dandártábornok úr, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nyitotta meg. Az öt zalai és nyolc vasi csapat versenyzői a szakmai elméleti teszt kitöltése mellett gyakorlati feladatokat hajtottak végre. Ezek között különböző baleseti szituációk helyszíni szemléje, valamint gépjárművezetés-technikai tanpálya teljesítése szerepelt. Sorsolás útján döntötték el, hogy az egyes baleseti helyszíneken – amelyek között szerepelt bódult állapotban történt gépjárművezetés miatti baleset, kerékpáros, illetve gyalogos gázolás is – melyik csapat hajtja végre a feladatot.

A látványos verseny kora délutánra ért véget. Zala megyéből a Nagykanizsai Rendőrkapitányság Tóth Attila főtörzszászlós és Németh Attila r. törzsőrmester alkotta csapat, Vas megyéből pedig a Körmendi Rendőrkapitányság munkatársai, Németh László r. zászlós és Németh Gábor r. főtörzsőrmester jutott tovább az országos döntőbe, amit szeptemberben Kecskeméten fognak megrendezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!