A Sopron-Szentgotthárd vonal lehet az osztrák államvasutak terelőpályája

A GYSEV Sopron-Szombathely-Szentgotthárd pályája lehet az osztrák államvasutak Bécs és Graz között közlekedő nagysebességű vonatainak terelőszakasza a szükséges magyarországi engedélyek beszerzését követően, várhatóan egy-két hónap múlva.

MTI

Manfred Dwornikowitsch, az ÖBB személyszállítási üzletágának üzemeltetési vezetője erről a soproni állomás peronján beszélt, miután néhány percre leszállt a Bécsből érkező, Grazba tartó tesztvonatról.
   
Mint mondta, október 16-tól közlekedik az - eddig Budapestet Béccsel, Münchennel és Zürichhel összekötő - vonat az osztrák főváros és Stájerország tartományi székhelye között, és balesetek, üzemzavarok esetén a magyarországi kerülő látszik praktikus megoldásnak.
   
Megjegyezte: 230 kilométeres végsebességre képes vonatok a határ ezen oldalán, a pálya adottságai miatt, legfeljebb 120-as tempóval közlekedhetnek; ez, valamint a hosszabb út fél órával nyújtja meg a menetidőt.
   
Ez azonban még mindig gyorsabb és kényelmesebb megoldás, mintha vonatpótló buszokkal szállítanák az adott szakaszom az utasokat - tette hozzá.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!