Nagy Sportágválasztó: 1300 gyerek a szombathelyi rendezvényen

A második Szombathelyi Nagy Sportágválasztó első napján valamivel több mint 1300 iskolás, óvodás ismerkedett a helyi sportolási lehetőségekkel.

Horváth Erika

Pénteken 9 órakor megnyitotta Gagarin utcai kapuját  az NYME-SEK, amelynek udvarán és fedett sportlétesítményeiben számos szombathelyi sportegyesület, szakosztály állított fel standot. Az iskolai és óvodai csoportok - mert a pénteki napon övék volt a terep - pillanatok alatt otthonosan érezték magukat, hiszen a különböző sportágak (37-et számoltunk össze) képviselői, edzői, versenyzői érdeklődést keltő módon kínálták portékájukat, a sportolási lehetőséget.

Természetesen mindent ki lehet próbálni, használni a speciális sporteszközöket, szereket, felszereléseket. A legtöbb sportág képviselővel már tavaly is találkozhattunk - most sem hagyták ki a bemutatkozási lehetőséget. De új színfolt is van; például a tájfutók - nem volt olyan kisgyerek, aki ne élvezte volt a sikerélményre kihegyezett ellenőrzőpont-keresést. Vagy: nem sokan hallhattak eddig a speedstacks nevű új játékról, a kötélugróknál azt is ki lehet próbálni. Itt nem lehet elveszni a forgatagban, mindenki kap a kezébe térképet (azon jutalompontokat gyűjthet, amikért ajándék is jár), illetve felkészült egyetemisták segítenek a tájékozódásban.

Az ünnepélyes megnyitón itt volt a Nagy Sportágválasztó ötletgazdája, az országos szervezet vezetője, Ipacs Endre is. Mint mondta, újra és újra fantasztikus élmény neki is megélni ezeket a jó hangulatú találkozókat.

A szombathelyit országosan egyedülállónak minősítette abban, hogy sehol máshol nincs ilyen szinkronban a testnevelés és oktatás, illetve a sportágakat, sportot keresők bázisa - és ez az egyetem bábáskodásának köszönhető.

A pénteki napon 12 iskola és öt óvoda hozta el gyerekeit a Nagy Sportágválasztóra. A valamivel több mint 1300 gyerek nem csalódhatott. Szombaton folytatódik a Nagy Sportágválasztó, 10-től 16 óráig várják a családokat, a nagyközönséget. Élsportolók is ígérkeztek a rendezvényre, illetve egy új állomáshellyel, a Zöldi Ákos és a Földvigyázók sátrával bővül a repertoár. Utóbbiak 10 órától színházi előadással is várják a gyerekeket. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!