Sinkovits Imrére emlékeztek a Miród-forrásnál

A Miród-forrásért Egyesület az idei évben Sinkovits Imre halálának 10. évfordulójára emlékezett.

Takó Gábor

A Miród-forrás kegyhelyen a rendezvény ünnepi szentmisével kezdődött, melyet Brenner József nyugalmazott püspöki helynök celebrált. A szentmise végeztével Brenner atya saját élményei felidézésével megemlékezett a színészóriásról, majd a koszorúzások következtek.

A megemlékezés koszorúját elhelyezte az emlékműnél Sinkovits Vitai András, a körmendi Sinkovits Emléktársaság, a körmendi cserkészcsapat és a Vöröskeresztes Nyugdíjas Klub, valamint Vas Megye Közgyűlése nevében Nagy Gábor a Kulturális Bizottság elnöke. 

Ezuttán ünnepi köszöntők következetek. Először Sinkovits Vitai András a Nemzet Színészének fia elevenítette fel az édesapjával való közös történeteket. Beszélt híres szerepeiről és beszélt azokról a szerepekről is, melyeket közösen játszottak. Elmondta apja meghurcolásának történetét, majd könnyes szemmel emlékezett Sinkovits Imre utolsó szerepéről, napjairól, óráiról és a haláláról. Végül két verset szavalt a szépszámú érdeklődők örömére.

Vitai András után Kiss László a Sinkovits Emléktársaság alapítója szólt az egybegyűltekhez. Beszédében felvázolta Sinkovits Imre életét, munkásságát, vas megyei kötődését.

A beszédek végeztével a kulturális műsor vette kezdetét. Előbb a Felsőmaráci Asszonykórus énekelt, majd Szép Dániel a körmendi KASZT színésze mondott verset, végül a Csákánydoroszlói Vegyeskar szórakoztatta a hallgatóságot. A megemlékezést a himnuszok zárták.

Végezetül Takó Gábor a Miród-forrásért Egyesület vezetője tájékoztatta az egybegyűlteket, hogy jövőre lesz 10 éve a Miród-forrás kegyhely újraszentelésének és emiatt 2012. augusztus 26-án egy nagyobb megemlékezés lesz a kegyhelynél, melyre több pályázatot benyújtott az egyesület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!