Fürdőkádba esett a hajszárító, klinikai halálból hozták vissza a kisfiút

Sikerült a mentőknek a klinikai halálból visszahozni egy három éves kisgyereket, akit szombathelyi lakásukban fürdőzés közben a vízbe esett hajszárító miatt áramütés ért.

Takács Gábor

Két gyerek fürdött csütörtök este a kádban, egyikőjük kiszállt a vízből, ekkor a konnektorba bedugott hajszárító - eddig még nem tisztázott körülmények között -beleesett a vízbe. Ennek hatására a szerkezet elvesztette a szigetelőképességét, így még a kádban lubickoló kisfiú súlyos áramütést szenvedett.

- A helyszínre pillanatok alatt kiérkező mentőknek sikerült a hároméves kisfiút visszahozni a klinikai halálból, jelenleg stabil állapotban a Markusovszky kórház intenzív osztályon ápolják - tudtuk meg Márovics Páltól, a szombathelyi mentőállomás vezető mentőtisztjétől. 

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs igazgatója érdeklődésünkre elmondta, a szombathelyi lakásba percek alatt kiérkező mentők az áramütött gyermeket már vérkeringés nélkül találták. Az azonnal megkezdett újraélesztés sikeres volt, így a kisfiút viszonylag stabil állapotban sikerül kórházba szállítani.

Szabolcsi Zsolt, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője azt közölte, hogy a mentők kérésére mentek ki a helyszínre és áramtalanították a lakást.

Leibinger Eszter  hozzátette, a hajszárító vízbe kerülésének körülményeit a rendőrség még vizsgálja. Az ügyben a Szombathelyi Rendőrkapitányság büntetőeljárást indított.

A gyerek állapotáról a hozzátartozók kérésre a kórház nem adhat bővebb információt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!