Nem bezárt, hanem átmenetileg szünetel a MJUS-park működése

Nem bezárt, hanem átmenetileg szünetelteti működését a MJUS termálpark, tájékoztatott szerdán Cesare Oliosi, a komplexumot irányító Kristilla Kft ügyvezető-igazgatója.

Kozma Gábor

Amint azt megírtuk, Zárva feliratú transzparens áll egy ideje a MJUS-termálpark homlokzatát. Cikkünk néhány kitételét nehezményezve reagált az üzemeltető cég ügyvezető-igazgatója, Cesare Oliosi. Véleményét az alábbiakban fejtette ki:  Komplett programmal érkeztünk Körmendre, s ennek a fele, a MJUS-park, meg is valósult. Mégpedig tavaly május 29-én, amikor átadtuk az új létesítményt. Az az év nem volt teljes, s ez meglátszott az eredményen is, idén viszont hozta magát a park, nőtt a látogatottság. Azt mondhatom, hogy jó nyári szezont zártunk - mondta az ügyvezető-igazgató.


- A második ütemben egy 150 szobás hotelt kívánunk építeni, hogy egész évben fogadhassunk vendégeket. Az eredeti tervekkel ellentétben a szálloda a park területén épül majd meg. Ez viszont azt jelenti, hogy zavarná a működést. Ezért átmenetileg szüneteltetjük a MJUS-park működését. Ez az igazi oka a mostani helyzetnek, nem pedig a válság  - mondta Oliosi úr.

Szólt arról a 23 dolgozóról is, akik e pillanatban munkaviszonyban állnak, de otthon tartózkodnak. - Amint ismét szükség lesz rájuk, szólunk. Erre nyilvánvalóan a szálloda megnyitásakor kerülhet sor. Leszögezném, hogy a Kristilla Kft nem vonult ki, működik tovább. Egyes részlegek, mint a könyvelés, a pénzügy, vagy az épület- és gépészeti karbantartás  tovább folytatja munkáját.  -

Oliosi úr végül kijelentette: korábban pályáztak egy szálloda építésére, ám határidőcsúszások miatt egy fillért sem tudtak lehívni. Ezért elálltak a támogatástól.  - A szállodát  megépítjük, külföldi források igénybe vételével. A MJUS tehát marad Körmenden és további fejlesztések előtt áll, magyar pénzek nélkül - fejezte be nyilatkozatát az ügyvezető-igazgató.

MINDEN EGYES MUNKAHELY SZÁMÍT

Sokan és nagyon várták a termálpark megépülését, hiszen Körmend a több éve tartó válság egyik  nagy  vesztese a  foglalkoztatásra nézve. Bezárt a Styl, a Cipőgyár és még számos kisebb üzem, s bár teremtődtek új munkahelyek, nem pótolhatták a tömeges veszteségeket. Ezért is jött jól és jókor a MJUS-beruházás, ami a helyiek szerint eddig nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Ha a  mostani leállást  új beruházás követi, akkor új munkahelyek is  teremtődhetnek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!