Régi elemeket gyűjtöttek Szombathelyen

A Városfejlesztési, Üzemeltetési és Környezetvédelmi Bizottság a környezeti nevelés fejlődésének elősegítése érdekében szárazelem-gyűjtési akciót, versenyt hirdetett Szombathelyen.

Bajdó Bettina

Az akcióban a város szinte valamennyi nevelési-oktatási intézménye részt vett. A gyermekek, tanulók az intézményekben elhelyezett ládákba gyűjtötték az elhasználódott elemeket, amelynek rendszeres elszállításáról a SZOVA Zrt. gondoskodott. 

A gyűjtésben részt vevő intézmények  jutalomban részesültek, ennek összegét a Környezetvédelmi Kiadások között különítette el a bizottság. Az óvodák között első helyen a Vadvirág végzett, második a Margaréta, harmadik  a Barátság Óvoda lett.

Az általános iskolák közül az aranyérmet a Derkovits Gyula Általános Iskola nyerte el, második a Zrínyi Ilona, harmadik pedig az Oladi ÁMK Simon Utcai Általános Iskola lett.

A középiskolások közül a Szombathelyi Műszaki Szakképző Iskola és Kollégium Gépipari Szakközépiskolájának tanulói bizonyultak a legjobbnak. A második az Oladi ÁMK Teleki Blanka Szakképző Iskolája, a harmadik a Szombathelyi Műszaki Szakképző Iskola és Kollégium (volt Puskás Tivadar Szakképző Iskola) lett.

2009-ben a fiatalok összesen 4 ezer 246 kilogramm elemet gyűjtöttek, 2010-ben pedig 5 ezer  619 kilogramm gyűlt össze. Az óvodák 2009-ben 651, 2010-ben pedig 755 kilogrammot mutattak fel. Az általános iskolák tavaly 3 ezer 684 kilogramm elemet gyűjtöttek, ez felülmúlja a 2009-es évi 2 ezer 046 kilogrammot. A középiskolásoknak 2009-ben  1 ezer 549 kilogrammnyi elemet sikerült összeszedniük, tavaly ennél kevesebbet, 1 ezer 180 kilót gyűjtöttek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!