Epcos: létszámkiigazítás, nem csoportos leépítés

Csoportos leépítésre nem, a megrendelések alakukövető létszámkiigazításra azonban sor kerül a szombathelyi Epcos Kft.-nél, erősítette meg érdeklődésünkre a cég ügyvezetője.

Kiss Tamás

A történések miértjét firtató érdeklődésünkre Takács Balázs ügyvezető igazgató először is arra emlékeztetett, hogy az Epcos Kft. 2009-ben elindított, több évet átfogó stratégiai projektjének keretében egy 4,5 milliárd forint összértékű beruházási programot kezdett el. A beruházási program megkezdésekor a cég vállalást tett arra, hogy az akkor meglévő 1350 fős állományi létszámát a beruházási programok megvalósulását követően további 200 munkahely létrehozásával 1550 főre emeli.

Ehhez képest 2011 nyarára cégünk több mint 2000 fő számára biztosított munkahelyet, miközben 80 fő megváltozott munkaképességű munkavállalót is foglalkoztat, fogalmazott Takács Balázs, hozzátéve: az Epcos Kft. árbevétele 2010-ben és 2011-ben is megközelíti a 60 milliárd forintot. Mint azt szintén megtudtuk: a világpiacon érezhető erőteljes gazdasági visszaesés következtében a cég a létszámmegtartó intézkedések ellenére is kénytelen létszámkiigazítást végrehajtani, mely ellenére több mint 1900 fős munkahellyel továbbra is Szombathely város legnagyobb munkáltatója marad.

Az ügyvezető hozzátette: az Epcos Kft. a TDK-EPC csoport tagjaként változatlan célként tűzi ki a megkezdett kapacitás-bővítési beruházások folytatását, s ezek révén erősíteni kívánja a régióban betöltött szerepét. A szakképzett munkaerő iránti igénye ennek megfelelően tovább nő, ezért továbbra intenzív kapcsolatokat ápol a szakképzést folytató közép- és felsőfokú intézményekkel mind a régióban, mind pedig országos szinten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!