Azori hullámok: Kovács Ferenc felesége a saját költségén utazott

A Vas megyei önkormányzat jövő évi működésével kapcsolatban sok még a nyitott kérdés. Így egyelőre azt sem lehet tudni, hogy mennyiből gazdálkodhat majd a megye.

Erős D. Zoltán

A csütörtöki közgyűlésen tovább gyűrűztek a megyei közgyűlési elnökök Azori-szigeteki utazásának a hullámai. Rába Kálmán (Jobbik)  képviselő arról beszélt, hogy folyamatosan új információk kerülnek napvilágra. A legutóbbi, hogy az utazáson részt vett a vasi elnök felesége is. A képviselő azt tudakolta, hogy mi ezekből a hírekből az igazság. Az utazást a Megyei Önkormányzatok Szövetsége  finanszírozta, ezzel kapcsolatban Fehér László (MSZP) pedig azt kifogásolta, hogy a megye befizeti a szövetségnek a  tagdíjat, de annak felhasználásáról nem kap információt a testület. 

Kovács Ferenc közgyűlési elnök korábban elmondta, hogy a felesége a saját költségén utazott. Rába Kálmán az  elnök válaszát elfogadta, de úgy vélte, ebben a helyzetben ésszerűbben kellett  volna cselekednie.  

- Az önkormányzatoknak november 15-éig kell elfogadniuk a jövő évi  költségvetési koncepciójukat, ám ez alól a  megyék felmentést  kaptak az év végéig, válaszolta  Fehér László kérdésére dr. Kun László főjegyző. Ennek hátterében pedig az áll, hogy még nem állnak rendelkezésre azok a sarokszámok, amelyek alapján a  koncepció elkészíthető lenne.

A megyei közgyűlés pénteken visszavonta azt a szeptemberi döntést, amely szerint a Szombathelyi  Képtárat beolvasztja a Vas Megyei Múzeumok  Igazgatóságába. Az intézményt  átvevő  megyei  kormányhivatal dönti majd el, hogy a jövőben milyen szervezeti formában kívánja működtetni az intézményt.

Döntött  arról is, hogy az intézmények átadásával kapcsolatban felmondja azokat a társulási szerződéseket, amelyeket az érintett  vasi városokkal, köztük Szombathellyel  kötött.    

A  megyei közgyűlés foglalkozott az  útfejlesztésekkel is. Ezzel kapcsolatban Wagner  Balázs, a NIF Zrt. projektvezetője  elmondta, hogy a 86-os  Csornáig vezető szakaszának  engedélyezési és kiviteli  tervei elkészültek. Az M8-as Körmend térségét érintő szakaszánál  viszont még nincs döntés a változatok között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!