Bóléval kezdd a szilveszteri bulit!

Az ünnepi asztalra az ínycsiklandó ételek mellé finom italok is dukálnak. Vannak, akik inkább kerülik az italok keverését, de akik szívesen kipróbálnának valamilyen különleges bólét, azoknak érdemes tovább olvasniuk...

Vas Népe

Az egyik fontos - de nem legfontosabb -  kérdés, hogy van-e a háztartásban egy viszonylag nagy üvegtálunk, amelybe az alapanyagok kerülhetnek. Ha van, akkor jöhet a következő lépés, keverjük össze a gyümölcsöket, fűszereket és alkoholos italokat, s már kóstolgathatjuk is a finom nedűt!

A bólé gyümölcsből, borból, pezsgőből, ízlés szerint cukorból, esetleg likőrből, áll. Lényeges, hogy mindenből a legjobbat használjuk, olyat, amit tisztán is hajlandóak lennénk meginni...

Kisapostagi olvasónk küldte be az Ünnepi ételek könyvébe a következő bóléreceptet, amelyet most Önöknek is ajánlunk!

Hozzávalók:

- 1 trópusi gyümölcskoktélbefőtt
- 1 magozott meggybefőtt
- 1 ananászbefőtt
- 2 narancs
- 1 üveg száraz vörösbor
- 1 üveg félédes pezsgő
- 1 evőkanál vaníliaaroma
- 1 üveg rumaroma
- 1 evőkanál méz
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 2 teáskanál  puncs-fűszerkeverék

Egy nagy tálba beleöntjük a befőtteket levükkel együtt. A narancsot megpucoljuk, apróra vágjuk, és ezt is beletesszük. Felöntjük a borral. Ízesítjük a mézzel, őrölt fahéjjal, a vaníliaaromával, a rumaromával. Jól átkeverjük. Kiveszünk a léből 1-2 decinyit, és kis lábasban felmelegítjük. Nem kell forrnia. Beleszórjuk a puncs fűszerkeveréket, és állni hagyjuk. Amikor kihűlt, leszűrjük, és ezt is beleöntjük a tálba.Hűtőben tartjuk felhasználásig. Legjobb, ha 1 éjszakát áll. Amikor fogyasztani szeretnénk, beleöntjük a behűtött, frissen bontott pezsgőt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!