Élettel töltenék meg a kertet az egyesület tagjai

Fő céljukat elérték a Kámoni Arborétumért Egyesület tagjai, hiszen a kert megújult. Most azért dolgoznak, hogy az arborétum egész évben kínáljon programot a látogatóknak.

Nagy Ildikó

A  gombaismereti tanfolyam siker volt, jövőre is lesz   A Kámoni Arborétumért Egyesület 2005-ben alakult, a tagok fő célja a kert megmentése volt. Most, hogy az arborétumot felújították, azon munkálkodnak, hogy a látogatóközponttal kibővült létesítmény egész évben kínáljon programokat a látogatóknak. 

Nagyon népszerű volt az alapfokú  gombaismereti tanfolyamunk, a húsvét hétfői programjainkat is megkedvelték a látogatók, ezeket folytatni kívánjuk, akárcsak a Herényi Virágúton és a Savaria karneválon történő részvételt    mondja Magyar József, az egyesület elnöke.

Az egyesület egy könyv kiadását is tervezi: a Somkuthy Ferenc és dr. Tóth József arborétumot bemutató anyagát dr. Borovics Attila, a létesítményt  működtető Erdészeti Tudományos Intézet főigazgatója a kutatási tevékenységgel egészítené ki, és a kötetben a felújítás története is helyet kapna.

Magyar József egyesületi elnök örömmel beszélt arról is, hogy az arborétum immár egész évben látogatható, mi több: érdekes programokat is kínálnak a betérőknek. A téli hónapokban például madáretetésre várják a gyermekcsoportokat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!