Marihuanát termesztettek egy családi házban

Nem jogerős ítélet született a Vas Megyei Bíróságon a szemenyei drogtermesztők ügyében. A vádlottak egy családi házban marihuanát termesztettek.

Simon Erzsébet

Első fokon fegyházzal, illetve börtönnel és vagyonelkobzással sújtotta a Vas Megyei Bíróság azt a négy embert, akiket kábítószerrel való visszaéléssel vádolt meg a Vas Megyei Főügyészség.

V. R. elsőrendű vádlott a bíróság szerint a lőfegyverrel való visszaélés, a pénzhamisítás és a vesztegetés bűntettét is  elkövette. Ezért rá hat év fegyházbüntetést szabott ki dr. Nárai József  bíró, hat évre a közügyektől is eltiltotta, továbbá hárommillió forint vagyonelkobzásra ítélte.

A másodrendű B. J. T.-nét öt év fegyházra,  öt év közügyektől való eltiltásra, s ugyancsak hárommillió forint vagyonelkobzásra ítélte a bíró. A harmadrendű, kábítószerfüggő  R. P. négy év nyolc hónap börtönbüntetést kapott, öt évre tiltották el a közügyektől, a vagyonelkobzás mértéke másfélmillió forint.

A negyedrendű G. J. I.-né büntetése két és fél év börtön, három év közügyektől való eltiltás, s négyszázezer forint vagyonelkobzás. Az ügyész súlyosbításért, a vádlottak részben felmentésért, illetve enyhítésért fellebbeztek.

Még 2008. január végén bukkantak a rendőrök vadkenderültetvényre egy szemenyei családi házban. A marihuánanevelésre berendezett helyiségekben csaknem 300 tő növényt találtak, valamint nejlonzacskókba csomagolt, leszüretelt  vadkenderleveleket.

A négy vádlott, a két férfi és a két nő  ők anya és lánya  2006 óta foglalkozott drogtermesztéssel. A tevékenységre úgy derült fény, hogy 2008 januárjában V. Zs.-t megállították a rendőrök Jánosházánál, s kokaint, hamis bankjegyeket, egy maroklőfegyvert és lőszereket is találtak nála. Aztán házkutatást tartottak több helyszínen is: egy ikervári lakásban is marihuánaültetvény nyomaira bukkantak, a nagy fogás azonban Szemenyén volt, abban a családi házban, amely a férfi akkori élettársának, B. J. T.-né anyjának - a negyedrendű vádlott G. J. I.-nének - a tulajdona volt. 

A perben három fővárosi rendőr is vádlottként szerepelt: Sz. S.-t és H. CS.-t vesztegetésért jogerősen  pénzbüntetésre, s két-két év  börtönre ítélte a bíróság, a  büntetés letöltését az előbbi esetében öt, az utóbbinál négy évre felfüggesztve. A harmadik rendőrt bűncselekmény hiányában felmentették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!