Orrukál fogva vezeti a rendőröket a pénzszállítóügy kulcsfigurája

A bíróság előzetes letartóztatásba helyezte azt a két férfit, akiket azzal gyanúsítanak, hogy 1,2 milliárd forintot vittek el egy pénzszállító autóból a múlt szerdán. Lapinformáció szerint az akció értelmi szerzője 1,1 milliárddal lépett meg, a két gyanúsított pedig az előzetes terveknek megfelelően hagyta, hogy a rendőrök elfogják őket.

Vas Népe

Meglepő, ám, ha az információk stimmelnek, hihetőnek látszó sztorival állt elő a Blikk. A lap arról ír, hogy a múlt
szerdai 1,2 milliárdos pénzszállító rablás két gyanúsítottja direkt adta fel magát a rendőröknek. Erre utal legalábbis több adat: saját autóval menekültek; nem léptek le azonnal külföldre, hanem egy magasrangú rendőrtiszt lányának lakását bérelték ki közösen Budapesten; élelmiszerből sem raktároztak be az albérletben; és egy adott időben L. Róbert bekapcsolta mobilját - ez alapján mérték be a zsaruk.

A Blikk szerint L. Róbert a rekord összegű rablás után fél órával a zsákmányból 1,1 milliárdot átadott az akció értelmi szerzőjének, csak 60 milliónak megfelelő valutát tartott magánál, ügyvédi költségekre. Ahogyan azt előre eltervezték.
Lichy József, az egyik gyanúsított ügyvédje az MR1-Kossuth Rádió Déli Krónikájában azt mondta, hogy azt előzetes letartóztatás előtt a bíróság meghallgatta volna őket, de nem tettek vallomást.
   
Az egyik gyanúsított a pénzszállító sofőrje; a gyanú szerint a férfi ellopta a gépkocsit, majd az abban lévő pénzt az I. kerületi Donáti utcában átpakolta a saját autójába, és elmenekült.
   
A sofőrt és segítőjét szerdán fogták el a XVII. kerületben. Az ellopott mintegy 1,2 milliárd forintból mindössze 59 millió került elő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!