Tüntetések Oroszország-szerte

Tüntetések voltak szombaton Oroszország-szerte a választási eredmények állítólagos meghamisítása miatt, és több tízezer fős demonstráció volt Moszkvában - jelentették hírügynökségek.

MTI

Moszkvai idő szerint kora délutánra már legalább 15 vidéki városban - köztük olyanban is, amely nyolc időzónányira van kelet felé - lezajlott a meghirdetett tüntetés. Ezek létszáma néhány száztól körülbelül ezerig terjedt. A kínai határtól körülbelül 30 kilométerre lévő, 580 ezer lakosú Habarovszkban a rendőrök 20 tüntetőt őrizetbe vettek a RIA Novosztyi orosz hírügynökség jelentése szerint.
   
Moszkvában a szervezők legalább 30 ezer részvevőre számítottak, köztük több neves ellenzéki politikusra. A rendőrség becslése szerint körülbelül 20 ezren, a szervezők szerint 40 ezren gyűltek össze akkor, amikor még tartott a demonstráció.
   
Ezenkívül szemtanúk szerint összegyűlt körülbelül 1500 tüntető a Vörös térhez közeli Forradalom terén, amely a hatóságok által kijelölt másik helyszíne volt a bejelentett tüntetésnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!