A szentgotthárdi állomáson is van már ingyen wifi

Szombathely után újabb Vas megyei városban, Szentgotthárdon is ingyenes internethasználatot biztosít utasai részére a GYSEV. A vasútállomáson külső antenna biztosítja a megfelelő jelerősséget.

Vas Népe

Szombathelyen decembertől, Szentgotthárdon pedig januártól internetezhetnek ingyenesen az utasok a vasútállomáson. A vasúttársaság tervei szerint mindkét városban egyszerre indult volna a szolgáltatás. Szentgotthárd azonban mindössze 2 kilométerre fekszik az osztrák határtól, emiatt gyakran az osztrák szolgáltatók hálózatára kapcsolódott fel a wifit biztosító berendezés. A GYSEV szakemberei ezért még decemberben külső jelerősítő antennát szereltek fel. Ennek 10 napos próbaüzeme decemberben lezajlott, így januártól a szentgotthárdi vasútállomáson is elindulhatott az ingyenes vezeték nélküli internet szolgáltatás.

Mint ismert, a GYSEV az országban elsőként biztosított szabadon elérhető internet szolgáltatást: tavaly márciustól 17 vasúti személykocsiban már ingyen internetezhet az utazóközönség a Budapest és Sopron között közlekedő intercityken. A vasúttársaság tavaly júniustól a soproni, valamint a csornai vasútállomáson is bevezette az ingyenes wifi-szolgáltatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!