Futsal: Halmos és Horváth Péter az A-válogatott kapujában

A magyar futsalválogatott szakmai stábja kétnapos összetartáson mérte fel a válogatott kapuján dörömbölő tehetséges fiatalokat. Az edzőtáborban ott volt az Admirál-Haladás VSE két játékosa is.

Tóth Gábor

Az elmúlt hétvégén - kilenc klubot képviselve - tizenhat játékos gyakorolt az FTC népligeti bázisán. Frank Tamás szövetségi kapitány azokat hívtak meg az összetartásra, akik a jelenlegi A-keret mögötti közvetlen hátországot jelentik, akik formahanyatlás, sérülés miatt, vagy fiatalítás okán beléphetnek a legjobbak közé.

Fontos szempontja volt a kapitánynak, hogy megnézzen néhány olyan, vidéki klubban szereplő futsalost is, akik helyzetüknél fogva kevésbé vannak szem előtt. Így vehetett részt az edzőtáborban a Haladás két tehetsége Halmos Máté és Horváth Péter. Eredetileg Kottán Krisztián is meghívót kapott, ám az illetékesek a tervezettnél szűkebb keretre szabták a költségvetést, így több játékosnak, köztük Kottánnak sem kellet elutaznia a fővárosba. Az edzőtáborban ott volt az Admirál trénere, Pámay Tamás is.

- Önszorgalomból vettem részt a foglalkozáson, ugyanis szeretnék minél többet megtanulni ebből a sportágból - fogalmazott Pálmay Tamás. - Értékes tapasztalatokkal gazdagodtam, amelyeket a reményeim szerint a Szombathelyen is tudunk majd hasznosítani. Egyébként a szakmai stáb tagjai kőkeményen megdolgoztatták a fiúkat, többen nem is bírták a terhelést. A mi fiaink szerencsére jól teljesítettek, sőt, a jobbak közé tartoztak bizonyították, hogy hosszabb távon is lehet rájuk számítani.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!