Hátrányos helyzetben: 250 millió forintot kapott Szombathely

Az év végén újabb központi támogatásokat kaptak a nehéz helyzetben lévő önkormányzatok. A kedvezményezettek között van a megyei, s a szombathelyi önkormányzat is.

Erős D. Zoltán

Dr. Pintér Sándor belügyminiszter az elmúlt év végén döntött több, az önkormányzatok támogatására szolgáló  központi forrás felosztásáról. Ezek között volt az önhibájukon kívül hátrányos helyzetbe került önkormányzatok támogatásának a harmadik üteme. A megyei önkormányzatoknak nyújtott pénzügyi segítség, s döntés született a kiegészítő támogatásokról is.
    
Az önhibájukon kívül hátrányos helyzetű önkormányzatok a pályázat elbírálásának a harmadik ütemében összesen 3,1 milliárd forint többletforráshoz jutottak.  

Vas megyéből kilenc település került be a kedvezményezettek közé. A legtöbbet, 250 millió forintot, a szombathelyi önkormányzat kapta, míg Csákánydoroszlón 12 millió forint segítette az önkormányzat anyagi helyzetének a javitását. További hét település Felsőjánosfa, Halastó, Kemenesmagasi, Őrimagyarósd, Rábagyarmat, Rátót és Szőce 1 és 5 millió forint közötti támogatást kapott. A megyei önkormányzatok az év során több alkalommal is kaptak soron kívül támogatást. Vas megye azonban most első ízben. Ennek az összege 51 millió forint  volt.
 
Mindezeken túlmenően a többnyire kisebb összegű kiegészítő támogatásokról is döntött a belügyminiszter. Vas megyéből negyvenegy önkormányzat jutott ebből a forrásból egymilliónál kevesebb, néhány százezer forintnyi  segítséghez. Ennél nagyobb, de ötmillió forintnál kisebb összeget kapott Bérbaltavár, Csákánydoroszló, Ják, Kemenesmagasi, Magyarszombatfa, Nádasd, Szalafő, Szeleste, Vasszécseny, valamint három kisváros: Csepreg, Őrisztentpéter és Vasvár. Vas megyéből a legnagyobb kiegészítő támogatást Körmend kapta, több mint 11 millió forintot. Az országosan odaítélt kiegészítő támogatások mértéke összesítve megközelített a 3 milliárd forintot.   

Címkék#önhiki

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!