Csaba utca: 52 méter hosszú lesz az aluljáró

Jól haladnak a szombathelyi Csaba utcai vasúti felül- és a hozzá tartozó gyalogos és kerékpáros aluljáró építési munkálatai. Ha elkészül, jelentősen csökken a környezetterhelés.

Bajdó Bettina

A Csaba utca eddig szintben keresztezte a Szombathely-Szentgotthárd, valamint a Szombathely-Nagykanizsa vasútvonalat, illetve a Szombathely-Rum vasútvonal csonka vágányát és a konténerterminálra vezető sínpárt.

A GYSEV vasútvonal korszerűsítési projektjébe illeszkedő, uniós támogatással megépülő új műtárgyak elkészültével megszűnik a szintbeli kereszteződés. A  2012 végére elkészülő, két és fél milliárdos összköltségű beruházás a megyeszékhely közlekedésében jelentős változást hoz majd. Ha elkészül a beruházás, akkor a közúti forgalom 2013-ban már felüljárón, a gyalogos- és kerékpáros-forgalom pedig egy 52 méter hosszú, három méter magas és széles aluljárón bonyolódhat.

Az aluljáró nemcsak a gyalogos- és kerékpáros-forgalom számára jelent majd könnyebbséget, hanem rendkívüli esemény esetén a kisebb autók, illetve a mentőautók is átjuthatnak rajta. A beruházás a közlekedésbiztonság  növekedésével jár, csökkenti a környezetterhelést és a menetidőt a forgalmas útszakaszon.

A gyalogos-kerékpáros aluljáró esetében a beton szerkezeti alapok, az alépítményi munkák, a síkalapok, a pillérek és a hídfők még a tavalyi év végén elkészültek.

Az acélfelszerkezet gerendáit folyamatosan építik be a helyszínen. Ez a folyamat  márciusig befejeződik, azt követően kezdi meg a kivitelező a beton pályalemez építését és a szerkezet befejező munkáit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!