Új igazgató a PTE szombathelyi képzési központjának az élén

Új igazgatót neveztek ki a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kara Szombathelyi Képzési Központjában. Az új vezető prof. dr. Horváth Boldizsár.

Bajdó Bettina

Csütörtökön sajtótájékoztatót tartottak, melyen  a kar dékánja, dr. Betlehem József  elmondta, hogy az intézmény meghatározó szegmens szeretne maradni a régióban, ezért próbálnak megújulni. A felsőoktatási változások az intézményt is érintik, az új kihívásokkal szembe fognak nézni.

Nemcsak a képzésre, hanem a továbbképzésre is nagy hangsúlyt fektetnek, így az egészségügyi dolgozóknak helyben tudják felajánlani ezt a lehetőséget. A dékán bemutatta az új igazgatót prof. dr. Horváth Boldizsárt is, akit a központ gazdasági stabilitása, a régiós, vezető egészségügyi felsőoktatási képzési szerepének erősítése, valamint a hallgatói létszám növelése érdekében neveztek ki január 15-től.

- Tisztában voltam azzal, hogy rossz időszakban kell átvennem az intézmény vezetését - mondta az új igazgató. - A felsőoktatásban történő változások érzékenyen érintik a mi intézményünket is. Csökken azoknak a hallgatóknak a száma, akiknek az állam támogatja a tanulmányait. Az egészségtudományi képzésben országos szinten 620-630 állami ösztöndíjas hely lesz, ez négy képzési hely és a 18 képzési forma között oszlik majd el. Lényeges, hogy itt helyben minél több ilyen képzés lehessen. Fontos küldetésünk van, a régió munkaerő igényeit ki kell elégítenünk. -

Az igazgató szerint  túl kell élni ezt az évet. A nyílt nap erre ad némi garanciát, ugyanis nagyon sokan érdeklődtek a képzések iránt. Rövid távon működőképes lesz a központ, ám ahhoz, hogy hosszú távon is az legyen, gazdasági  stabilitás szükséges. Éppen ezért bővíteni szeretnék az oktatási portfóliót is.

Az igazgató kiemelte, a szépségiparban is szükség van felsőfokú végzettséggel rendelkező szakemberekre, többek között ilyen képzéseket is terveznek.  Infrastrukturálisan is szeretnék megújítani az épületet, nyílászárókat cserélnének és a fűtési rendszert is korszerűsítenék.

Az  új igazgatónak a sajtótájékoztatón gratulált Harangozó Bertalan  kormánymegbízott, Kovács Ferenc, a megyei közgyűlés elnöke és dr. Puskás Tivadar polgármester. Mindannyian fontosnak tartják, hogy képzés itt maradjon a megyeszékhelyen, s az intézmény szélesíteni tudja a szakkínálati  palettáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!