A londoni olimpiára készül a szombathelyi kötélugró

Egy nemzetközi csapat tagjaként a londoni olimpián tart majd bemutatókat a kötélugró Vajda Vivien. A 17 éves gimnazista lány nagyon örül a meghívásnak.

Nagy Ildikó

- A tavalyi washingtoni kötélugró világkupán elért győzelmem után Londonba, Hong Kongba és az USA-ba is meghívtak bemutatókra. Csak később derült ki, hogy a londoni fellépésem tulajdonképpen már egy próbaszereplés volt.  Az olimpiai szervezőbizottság ugyanis egybegyűjtötte a világ tizenkét legjobb kötélugróját, akiktől azt kérték, hogy tartsanak bemutatókat az olimpián - meséli a Premontrei gimnázium harmadikos tanulója, Vajda Vivien.

A szombathelyi lánynak egyáltalán nincs könnyű dolga, hiszen nem magántanulóként végzi a gimnáziumot,  és sokszor hívják szereplésekre. Azt mondja, a tanárai és a diáktársai segítsége nélkül nehezen tudna megbirkózni ezzel a feladattal.

Vivien pénteken Budapesten sikeres középfokú nyelvvizsgát tett angolból, és nemsokára utazik: előbb Skóciába, majd Londonba. Ezeken a fellépéseken "gyakorolják" az olimpiai bemutatókra szánt, már betanult koreográfiát. Az elsődleges cél e látványos sport népszerűsítése és persze az olimpiai közönség szórakoztatása.

A Sue Dale menedzser által irányított "elit" ugrókötél csapatnak angol, amerikai, belga tagjai vannak, Magyarországot Vivien egyedül képviseli.

Vajda Vivien természetesen örül a meghívásnak, és nagy megtiszteltetésnek veszi, hogy teljesítményével, produkciójával ő is színesítheti a világ legrangosabb sporteseményét. 

Vivien nemcsak kötélugróként jeleskedik, 14 éves korában - néhány napnyi edzés után - megnyert egy riói hullámlovas versenyt. Vivien sportos családba született: édesapja, Vajda László egykori tízszeres magyar bajnok műkorcsolyázó, édesanyja, Elisangela pedig brazil táncos-koreográfus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!