Feleségét köszöntötte góljával Nagy Dániel

A múlt szombati, Vasas elleni 3:0-s Haladás-győzelemben a legnagyobb oroszlánrészt a télen igazolt Nagy Dániel vállalta.

Vas Népe

Nagy Dániel hamar letett a névjegyét Szombathelyen. A Győr elleni 1:1-re végződött összecsapás után a második Rohonci úti bajnokin egy góllal és gólpasszal mutatkozott be a szombathelyi publikumnak a Videotontól kölcsönkapott 27 éves támadó. Kis túlzással a Vasas védői csak a meccs előtti kézfogásoknál látták szemből a játékost, utána már csak a hátát nézegették.

- Nem úgy indult a meccs, ahogy elterveztük, hiszen kezdhettünk volna kicsit offenzívabban is, ehelyett majdnem meglepett minket a Vasas, az első nagy helyzet előttük adódott - mondta Nagy Dániel. - Ezután magunkhoz tértünk, és elkezdtünk úgy játszani, ahogy egy hazai pályán futballozó csapatnak kell, és hamarosan megszereztük a vezetést. Radó Andris szépen levitte a labdát az alapvonalig, beadta, ám Vujovicsnak nem volt jó a passz, de még kicsit beleért. Én a második hullámban érkeztem, egyet pattant a labda, és bevágtam a felső sarokba.


- A gól után valakinek bőszen integetett a tribünön. Elárulja, kinek?

- A feleségemet köszöntöttem a góllal. Már a kivonulásnál kiszúrtam, hogy Nagy Gabi barátnőjével együtt nézik a meccset, úgyhogy amikor betalálta, tudtam merre kell futnom.


- Mennyire volt begyakorolt szituáció a gól megelőző akció?

- Abszolút az volt. Ilyen esetben a csatároknak a "nagyon" rövid sarokra kell startolniuk, de a középpályásoknak sem szabad lemaradniuk, így jómagam a második hullámban érkeztem. Ez a gól mindenesetre megnyugtatta a csapatot, és hamarosan ismét betaláltunk. Sajnos ezután túlságosan is megelégedtünk a kétgólos előnyünkkel, úgyhogy az első félidő utolsó negyedórája meglehetősen semmilyenre sikeredett, mi - mint említettem - elégedettek voltunk a vezetéssel, a Vasas próbálkozásait pedig biztosan verte vissza a védelmünk. A második félidő sem valami eszement nagy tempóban indult, pedig ezt a játékrészt is kezdhettük volna agilisabban, hiszen ha ekkor rúgunk egy gólt, sokkal nyugodtabban jászhattunk volna, végképp megpecsételhettünk volna a Vasas sorsát. Bosszantó, mert jól futballoztunk, de egy sor ziccert elpuskáztunk. Ráadásul majdnem ráfizettünk a kihagyott helyzetekre, hiszen ha Rózsa Dani nem véd olyan parádésan Bárányos büntetőjénél, ki tudja hogy alakul a meccs. Szerencsére jött a harmadik gól, ami aztán végképp padlóra küldte a Vasast. Oross Marci indult meg középen, én villámgyorsan felértem mellé, kipasszolta nekem a labdát, betörtem a tizenhatoson belülre, láttam, hogy bent vannak érkezők, ám észrevettem, hogy Marci mögöttük teljesen üresen áll. Visszagurítottam neki a labdát, ő pedig gyönyörűen kilőtte a jobb felső sarkot.


- Korábban is leadta a labdát egy majdnem tiszta helyzetből, és a gól előtt is passzolt, nem kapura lőtt. Ennyire önzetlen?

- Jól látja, ez eléggé jellemző rám. Sokan tanácsolták korábban, legyek végre önzőbb, mert talán így pályafutásomban előbbre tarthatnék, emellett több gólom is lenne. Ebben bizony van valami. Igyekszem ezen változtatni, hiszen ha Oross gólja előtt, vagy az azt megelőző szituációnál nem passzolok, akkor sem szidott volna le senki.

- Hogyne, abszolút képben vagyok, és nem csak azért, mert a játékostársak már felhívták a figyelmemet a nyugati rangadó fontosságára. Korábban is tisztában voltam az összecsapás jelentőségével, így tudom, semmit sem jelent, hogy a két csapat hogy áll a bajnokságban, ez egy külön meccs. Nem számít, hogy a ZTE az utolsó a tabellán, hiszen a Haladás ellen biztos beleadnak apait-anyait. Ennek ellenére remélem, hogy jó hangulatú mérkőzésen, sok-sok Hali-szurkoló előtt megszerezzük a három pontot.

További hírek a Haladás Sopron Bank hivatalos oldalán!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!