Gólyák és szalagosok közös bulija a sportházban

Először rendezték meg a Városi Gólyabál és Szalagavató Afterparty-t az Agora Művelődési és Sportházban szombaton este. A nagy közös bulin kulturáltan szórakozhattak a fiatalok Szombathelyen.

Merklin Tímea

 - Mindenki felkészült?  - Igeeeen! -  zengett kórusban a válasz, és a fiatalok belevágtak a játékos vetélkedőbe. A középiskolás koroszály kedves műfaja a műsorkészítés, amelyet a vetélkedés lehetősége motivál, de közben erősen összekovácsolja a csapatokat. Igénybe veszi a a kreativitást, és egyúttal nagy teret ad annak, kibontakozhatnak az egyéni képességek, a játékos kedv, megélhető az alkotás öröme. Nem maradhat ki a tánc, lehet használni a korosztályspecifikus műveltségi elemeket.

Az esemény beharangozásában az állt: Szombathely város fiatalsága történelmi tettre szánta el magát. A Városi Diákönkormányzat Diák-alpolgármesteli hivatala úgy döntött, első ízben rendezi meg hagyományteremtő szándékkal, Az első Gólyabál és Szalagavató Afterparty nevet viselő rendezvényt.

A történelmi tettet a fiatalok nagy lelkesedéssel váltották valóra, jól szórakoztak, akik eljöttek.

- Nekem személyesen is szívügyem volt ez a hagyományteremtő szándékkal létrehozott városi rendezvény, hogy a fiatalok kulturáltan tudjanak szórakozni - mondta megnyitójában  Poór András képviselő, aki Szombathely Megyei Jogú Város nevében köszöntötte a diákokat.

A közös gólyabál és szalagavató afterparty célja az volt, hogy a szombathelyi középiskolákba járó elsős osztályok jobban megismerjék egymást, illetve fejlesszék csapatmunkájukat, no és persze jól érezzék magukat. Egyúttal gondoltak a felsőbb évfolyamosokra is, ezért a gólyabál olyan afterpartyval egészült ki, melyen több népszerű sztár is tiszteletét tette, mint például az Animal Cannibals és Dj Edo Denova. A kulturált rendezvény elképzelés megvalósítása érdekében az afterparty kezdetéig a büfében alkoholt nem lehetett beszerezni.

A vetélkedő zsűrijében is olyan szakemberek foglaltak helyet, akik a mindennapokban is a kulturált szórakozással és a fiatalok életminőségével foglalkoznak. Így Poór András képviselő, aki a szombathelyi kábítószer egyeztető fórum elnöke is, Grünwald Stefánia, az Agora Szombathelyi Kulturális Központ vezetője, Takácsné Pálhegyi Beáta ifjúsági ügyintéző és Borsos László, az MMIK Logo ifjúsági Szolgálatának vezetője.

A programban először a gólyák foglalták el a küzdőteret a versenyeztetésre szánt műsoraikkal. A szépségversenyre való felkészülés alatt Live Konga Show ft. Dj szólt. A szépségverseny után lezajlott a vetélkedő második fele. A következő eredmény alakult ki: 1. helyzett lett 100 ponttal a Nagy Lajos Gimnázium, 2. helyezést ért el 98 ponttal a Savaria Szakközép Iskola , 3. lett 82 ponttal a Kanizsai Dorottya Gimnázium, 4. lett 80 ponttal Kereskedelmi és Vendéglátói Szakképző Iskola, 5. helyezett lett 79 ponttal a Herman Ottó Szakképző Iskola.

A gólyaavató utáni afterparty-n két budapesti Dj melegítette be a hangulatot, Chris-M & Mr. Olivér, majd ismét a Live Konga Show ft. Dj fellépését élvezhették a diákok. Volt Animal Cannibals koncert, az éjszakába pedig Dj Edo Denova a Viva Tv felfedezettje vitte tovább a partizókat. Hajnali négyig állt a bál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!