Haladás szurkoló ankét: szólt az Újra itt van a nagy csapat sláger

Illés sláger, "A" kategóriás játékosok, tehetséges fiatalok beépítése a csapatba, Radó András a Győr ellen akár már kezdhet. Csütörtök este a Haladás szurkoló ankétján jártunk.

Vas Népe

"Újra itt van, újra itt van a nagy csapat" énekelte egy úr az Illés együttes 1969-es slágerét, amit egy kicsit erősnek éreztük megérkezésünkkor a Haladás munkacsarnokának a büféjébe. Lehet, hogy ő a jövőbe lát, mindenesetre jót derültünk a zöld-fehér csíkos pólóban feszítő, a fröccstől egy kicsit túlfütött  szurkoló(?) one man showján.

A következő gondolatok Tóth Miklós ügyvezető igazgatótól már nem voltak ennyire viccesek, ugyanis az intenzív osztályon fekvő Kulcsár Ferencnek, valamint a Haladás Szurkolói Körének az elnökének, a szintén kórházban lábadozó Keringer Zsoltnak  kívánt mielőbbi gyógyulást. Mi is ezt tesszük.

Majd a honlapunkon megjelent Köbüki tollából született Hali ankét vizionálásra utalt, röviden idézte, hogy mi lesz az est forgatókönyve. Az írás egy része mindenesetre fedte a valóságot, így azon mondat is, hogy a többségi tulajdonos szombathelyi önkormányzat részéről nem érezték fontosnak az eseményen a megjelenést. No comment...

Artner Tamás vezetőedző a bevezetőjében arról beszélt, nagyon örült a megtiszteltetésnek, amikor a tulajdonosi kör másfél évre rábízta a csapat irányítását. A nyolc hetes felkészülést tartalmasnak értékelte, a játékosok partnerek voltak a tisztességes munkában.

Közben a lehörpintett fröccs után közbevetéseivel hergelte a hatvan fős hallgatóságot a fent említett úriember. A Himnuszt szerette volna elénekelni, ezt nem díjazták, inkább lekezezett pár emberrel, majd kiszellőztette a fejét.

Artner mester lendületét nem törte meg a közjáték, a keretről szólva elmondta, Nagy Gáborral csak negyedik számú belső védőként számolt, így barátságban váltak el egymástól, sok sikert kíván neki Gyirmóton. Szvoboda Szabolcs Budaörsre, míg Simon Attila Sopronba került. Kovács István távozásáról megjegyezte, visszautasíthatatlan ajánlatot kapott, „nagyon szurkol a fiúnak.”

Az érkezőkről is essék szó: Artner kívánságlistájának élén a Vidinél mellőzött Nagy Dániel szerepelt, hosszú távon számol vele a mester. Kulcsár Kornél tehetséges srác, reméli, hogy meghálálja majd a bizalmat. - Bori Gábort, Andorka Pétert és Balogh Bélát is szerettem volna a csapatomban látni, de az anyagiakezt nem tették lehetővé - summázta az edző.

Úgy gondolja, a társaság jóval többre hivatott, mint amit ősszel produkált, így a 80 százalékban saját nevelésű játékosok alkotta együttes egy jó tavaszi szezont produkálhat.

A pápai származású Radó Andrást  fokozatosan szeretné beépíteni a Haliba, senkit ne érjen meglepetésként, ha a gólérzékeny csatár a Győr ellen már kezd. - Felfogása, mentalitása alapján megérdemli, hogy ennek a csapatnak az alapembere legyen - emelte ki a tréner.

Székely Tibor másodedző nagyon rövid volt, a csapategységet hangsúlyozta: „szerethető emberek, jó társaság, várjuk a rajtot!”

Az új fiúk is szóhoz jutottak elsőként Nagy Dani elmondta, örömmel érkezett Szombathelyre, a felesége is a vasi megyeszékhelyre költözött, reméli, a tavasszal olyan teljesítményt nyújt, hogy a játéka külföldi klubok érdeklődését is felkelti.

Kulcsár Kornél tisztában van vele, nem éppen feddhetetlen a múltja, mindenesetre Szombathelyen tiszta lappal szeretne indulni, bizonyítana, hogy helye van a kezdő tizenegyben. A felkészülés kezdetén még volt pár kiló felesleg rajta, de most már nincsen gond a kondijával.

Radó András örül, hogy az edző bízik benne, reméli, a lelkes Hali tábort gólokkal tudja majd megajándékozni.

Halmosi Péter egyből a dolog közepébe vágott. „Őszinte srác vagyok, lehet tőlem bátran kérdezni, de azt utálom, ha a hátam mögött vádaskodnak.” Tóth Miklós vállon veregette, nyugi Cucu, ne hergelt fel magad - ha most még nem is, de egy fél óra múlva azért sikerült .

Tóth Péter, annak örül, hogy vége az alapozásnak, így már kiéhezve várja a bajnoki rajtot.

Az első kör után a pálya már a szurkolóké volt, jöhettek a kérdések. Egy úr a fiatalok csapatba kerülési esélyéről érdeklődött. Artner Tamás szerint a srácok mentálisan sokat fejlődtek, szerinte 2-3 játékos az elkövetkező időszakban beépülhet a csapatba. Ugrai Roland produkcióját élmény nézni, hasonlóan ügyes, mint Kovács István, de fejben még nem elég tiszta. A hátvéd Jagodics Márkra az edző még nem szeretné rátenni a terhet, ha úgy adódik, kipróbálja az NB I-ben. Devecseri Szilárdot ugyanakkor be akarta építeni az együttesbe, de a felkészülés alatt a teljesítménye nem győzte meg Artnert.

 - Lendván edzőmeccsen 15 perc után kiállították, nem nőtt még be a feje lágya, több dologban nem is volt partner, ennek ellenére a kapu nem zárult be előtte – fejtegette a mester.

Az edző nem rejtette véka alá, szeretné, hogy ha a tehetségek kettős igazolással az NB II-ben edződjenek, fejlődjenek, megtudtuk a tulajdonosok ezt nem támogatták, most az NB III-as csapatból szeretnének bajnokot faragni.

- Remélem a játékosaim tavasszal felszántják a pályát, ha nem így látom, én leszek az első aki gatyába rázza őket. Utána elkaphatják őket a szurkolók is, persze csak finoman - ezek voltak a Hali mesterének zárószavai.

A felállásról kiderűlt, egy-egy meccsen két csatárral is rohamozhatja az ellenfél kapuját a Haladás, de az is előfordulhat, hogy két védekező középpályás kap majd szerepet.

Halmosi Pétertől kérdezték, jobbal miért nem mer lőni, azt felelte, rúgott már nagy gólt ezzel a lábával is. Azután is érdeklődtek, hogy túl sok sárga lapot gyűjt be, a középpályás úgy véli, van olyan játékvezető, amelyik utazik rá, különben pedig Angliában edződött, ott a hasonló szabálytalanságok után a bíró nem nyúl egyből a zsebébe.

Egy úr az új játékosoktól is megkérdezte, hogy „mennyi lappal” érkeztek, mert otthon a kis füzetecskéjébe mindenkinek vezeti a sárga és a piros kártyáit. Kulcsár mondta, két egységet a neve mellé behúzhat. A statisztikájából megtudtuk, Cucu valószínűleg a Győr ellen gyűjti majd be a hetedik sárgáját.

A sérültekről pár szóban: Korolovszky Gábor lábadozik, pár hét múlva már hadra fogható, Nagy Gábor a csütörtöki edzésen derékbecsípődést szenvdett, így kérdéses a vasárnapi játéka.

Mikor már lankadt a figyelem Köbüki monológja váltott ki nagyobb zúgolódást, „A kategóriás” játékosokról beszélt, akik nem teszik oda eléggé magukat a meccseken. - Nyugodtan, mond meg, ha rám gondolsz – emelte fel a hangját Halmosi. A fórumokon is az X5-ös autómról értekezel, meg személyeskedsz. Nekem fontos a szurkolók véleménye is, de mindennél lényegesebb, hogy az edző mit gondol rólam – így Cucu.

Székely Tibor hozzáfűzte, Peti csupaszív játékos, életvitele példamutató lehet a fiatalok számára. Köbüki jelezte, a személyeskedő bejegyzések nem tőle származnak.

Végül a számok nyelvén: a kerethez 13 fiatal tarozik, 19 a saját nevelésű játékos, ami Tóth Miklós szerint a honi élvonalban egyedülálló.

Ezzel zárult a beszélgetés, az említett jelenlévőkön kívül Horváth Balázs tulajdonos, valamint Séllei Árpád, a Haladás Marketing Kft. Ügyvezetője vasárnapig elköszönt a szurkolóktól.

Ja és még valami, Halmosi Péter 38 évesen a Haladásban fog játszani, ugyanígy Király Gábor, aki a negyedik X-et betöltve a csapat hálóját őrzi. Legalábbis Artner Tamás szerint. Neki legyen igaza!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!