Hurrikánok nyomába szegődnek a tudósok

A Magyar Meteorológiai Társaság Szombathelyi Csoportjának idén tavasszal több programot is szervez. Öt előadás és két konferencia is szerepel a kínálatban.

Bajdó Bettina

A Magyar Meteorológiai Társaság Szombathelyi Csoportja tavasszal több programot is szervez a közönségnek.  Az öt előadason kívül két konferencia és plakátpályázat is szerepel a kínálatban. Az idei tavaszi programok sok érdekességet kínálnak többek között az időjárás iránt érdeklődőknek. Március 21-én, este hat órakor Bunkerek és riviéra címmel dr. Lakotár Katalin tart előadást az egyetem C előadójában. Áprilisban Veszprém időjárásáról és éghajlatáról kaphatnak fontos információkat a történeti feljegyzések tükrében az érdeklődők. Ugyanebben a hónapban dr. Mika János a sakkjáték földrajzában is beavatja a közönséget, de Kőszegen az Európa Házban Szőlő és klíma konferencia is lesz. Májusban a hurrikánok nyomába szegődnek a társaság tagjai. Nyitott szemmel jártak a tudósok az Észak-Zemplénben is  erről Nazarecki István tart majd előadást. A május konferenciával zárul majd, a Természet-, műszaki és gazdaságtudományok alkalmazása a 11. nemzetközi konferencián címmel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!